Случилата се смъртоносна катастрофа край Аксаково на 17 май с

...
Случилата се смъртоносна катастрофа край Аксаково на 17 май с
Коментари Харесай

Крият катастрофа с Мерцедеса за 1 млн. лв. на Румен Радев

Случилата се смъртоносна злополука край Аксаково на 17 май с джип на НСО, който превозваше водача на Политическа партия – Кирил Петков, който се намира в предизборна акция, надалеч не е единственото скорошно пътно-транспортно произшествие с внушителен автомобил на върховен политик, провокирано от държавни гардове, шофиращи като джигити.

 

В началото на месец май чисто новият брониран „ Мерцедес “ S класа, пренасящ президента на България Румен Радев, е претърпял пътен случай край София и в този момент се ремонтира скрито, без от НСО да са уведомили медиите. Според осведомен първокласното държавно возило на стойност малко над 1 милион лв. се е блъснало с микробус, а по време на злополуката нито президентът, нито брачната половинка му са се возили в блиндирания мерцедес.

 

Щетите по лимузината на Румен Радев са минимални, само че все пак колата ще бъде ремонтирана дълго време, защото се чакат елементи от Германия. Твърди се, че злополуката сред скъпия държавен мерцедес и микробус, пренасящ охладено месо, е провокирана по виновност на водача от НСО, който подхванал рискована маневра по изпреварване, само че движещ се в отсрещното платно автомобил принудил държавния гард да набие внезапно спирачки и да се удари в задницата на микробуса. Сблъсъкът с тежащия над 3 тона „ Мерцедес “ на Румен Радев по знамение не е преобърнал микробуса и не се е стигнало до жертви.

 

Заради блъснатия първокласен немски автомобил на Радев президентът краткотрайно се придвижва с друго немско возило – БМВ 750, ескортирано от джип „ Тойота Ленд Круизър “.

Преди дни президентът дойде със „ остарялото “ беемве за откриването на летния туристически сезон в Несебър и пред натрупалите се публицисти беше безапелационен, че макар зверската злополука с погубен човек и тежко потърпевша пътничка няма никакво желание да прави промени в ръководството на НСО.

Държавната работа за защита се управлява от доближения до президента военачалник Емил Тонев, който беше назначен с негов декрет на 21 август 2020 година и от този момент събира голям брой упреци за поредност от несъответстващи дейности на чиновниците си.

 

По подигравка на ориста измежду най-яростните критици на Емил Тонев е Кирил Петков, който се возеше в джипа на НСО при злополуката с погубен човек край Аксаково. След смъртоносния конфликт до Варна, Петков отбрани гардовете на НСО, само че не съумя безапелационно да отклони обвиняванията, че употребява държавен автомобил, защита и гориво, с цел да прави предизборни обиколки из страната.

 

Катастрофата с джипа на съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ се проверява от Военна прокуратура, само че стигна и до ДАНС, откакто беше положено ново асфалтово покритие на пътния сектор, където джипът на НСО удари и умъртви различен водач. Заради прясно положения. асфалт не може да бъде осъществена автотехническа експертиза с какъв брой километра в час се е движил държавният автомобил сега на конфликта. Пътни специалисти допускат, че джипът с Кирил Петков се е движил с над 140 км/ч. и въпреки да е имал преимущество, безусловно е връхлетял върху Аудито на разклона за Аксаково, без умрелият 63-годишен водач да успее да го види и реагира.

 

Що се отнася до скрито ремонтиращия се след претърпяна злополука блиндиран „ Мерцедес “ на Румен Радев, то возилото за над 1 милион лв. беше доставено на НСО от Германия единствено преди 3 месеца дружно с още две бронирани машини, предопределени за ръководителя на Народното събрание и за премиера. Луксозните возила разполагат с най- високата допустима отбрана в сходство със международния стандарт VРАМ-ВRV и устоят на патрони, както и на гърмежи с гранатомети по покрива, пода и страничните порти. Мерцедесите бяха осветени от белоградчишкия свещеник Поликарп, само че молитвите му за безаварийна возия на държавните мъже очевидно не са били доста мощни и откровени, майтапят се в Министерство на вътрешните работи.

Инфо: Уикенд, crimesbg.com

Тагове: Румен Радев Кирил Петков НСО мерцедес БМВ блиндирана лимузина ген. Емил Тонев ПП катастрофа
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР