Случиха се най-неприятните неща, инфлацията хвърчи нагоре, предупреди икономистът и

...
Случиха се най-неприятните неща, инфлацията хвърчи нагоре, предупреди икономистът и
Коментари Харесай

Мика Зайкова: Инфлацията хвърчи нагоре

Случиха се най-неприятните неща, инфлацията хвърчи нагоре, предизвести икономистът и някогашен народен представител от Има Такъв Народ Мика Зайкова пред Българска национална телевизия. Според специалиста дейностите на държавното управление не престават да бъдат проинфлационни.

„ Няма по какъв начин да не кажа - каквото ние сами си създадем, Господ не може да ни го направи “, подсети Зайкова. Тя посочи, че в Плана за възобновяване са поети задължения, които са доста притеснителни.

„ До 30 септември 2024 година сдруженията, които създават електрическа енергия от въглища, ще би трябвало да се приспособят към пазарните условия, в случай че ги има. До 2024 година може и да ги няма ТЕЦ-овете “, предизвести Зайкова.

По думите й раздаването на пари от държавното управление в сегашната обстановка е проинфлационен фактор.

„ Ако се вдигнат цените на тока за семействата, нещата ще станат неуправляеми “, разяснява Зайкова.

Във връзка с напрежението в обединението за нов шеф на Българска народна банка тя изрази възмущението си, че по този начин неприятно се постъпва с претендента на Има Такъв Народ Любомир Каримански.

„ Моля ви, недейте да обиждате мишоците “, пошегува се в типично неин жанр някогашната шефка на Народно събрание. Тя напомни и оценките за Каримански от Политическа партия, съгласно които той е добър за Световната банка, само че не е добър за нас /за БНБ/.

„ Много ми се искаше аз да препитам претендентите, само че не можах “, пошегува се Зайкова.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР