Случайно в Майорка е една книга, която можете да вземете

...
Случайно в Майорка е една книга, която можете да вземете
Коментари Харесай

„Случайно в Майорка“ от Доника Ризова – полъх на смелост и приключение

„ Случайно в Майорка е една книга, която можете да вземете със себе си до момента в който пътувате, на плажа или в един дъждовен ден, в който ти се желае да се пренесеш на топло, хубаво място. Книгите могат и да стартират в София, само че могат да завършат на напълно друго място, а за какво не и някой да открие идната си дестинация за отмора “. Това съобщи в изявление за БГНЕС журналистката, телевизионната водеща, PR и писателка Доника Ризова.

Пред БГНЕС Доника Ризова описа за първия си разказ „ Случайно в Майорка “, чиято премиера е на 9-ти март.

„ Майорка постоянно е била ентусиазъм за доста създатели. Има доста книги, които са почнали своята история от този прелестен остров, има доста сериали и филми, които до ден сегашен се снимат и се гледат там, няма по какъв начин такова райско кътче с 300 слънчеви дни в годината, с над 280 плажа да не въодушеви и мен “, показа писателката. „ Живях две години, два месеца и 22 дни в Майорка и там се роди историята за „ Дракончето Ринти “, първата ми книга. Моят наследник ми описа, че в действителност има подобен другар, който върви с него на учебно заведение и както съм разказвала за вашите фенове и читатели, по този начин стана поредицата за Дракончето Ринти и през месец май ще бъде премиерата на третата част за приключенията на едно дете – българче, което живее на остров Майорка и си има фиктивен другар – змей “, напомни писателката и продължи: „ Междувременно обаче в моята глава се въртят най-различни истории. Пиша в разнообразни списания, travel vlogger съм, тъй че бе изцяло естествено да има и други истории, една от тях е разказана в новата книга „ Случайно в Майорка “, чиято премиера е на 9-ти март и вие сте една от първите медии, за които описвам “, сподели Доника Ризова, след което посочи, че първите, които са прочели книгата пречупват историята през своята призма.
Доника Ризова
„ Тук става дума, че специалността на всеки, който е обвързван с връзките, дали ще бъдат публицисти, пиар или е ангажиран в областта на маркетинга, то това изисква доста и най-много от дамите. Когато си под светлината на прожекторите от теб се изисква да бъдеш в прелестна форма, в никакъв случай да не остаряваш, да не вдигаш килограми, да не ти проличава какво ти е в сърцето и в мислите, тъй като в последна сметка читателят се интересува от това да бъде забавляван и осведомен по най-хубавия метод, точно затова това са едни от специалностите с най-високо равнище на стрес, даже има проучване, което демонстрира, че водещият на едно предаване преди ефир подвига адреналина толкоз, колкото един водач преди политане “, съобщи тя.

„ Жените по принцип устояваме повече на стрес. Ако една модерна жена желае да бъде добра и в специалността, и в персоналния си живот и да бъде изявена майка, и държавник, това значи да посвети доста време на всички тези дела и не на всеки се получава. На героинята в книгата не ѝ се получава първоначално, само че тази история бързам да кажа, че е с хепи енд “, показа още писателката за първия си разказ. „ В книгата има доста мощни женски облици. Много хора ми звъннаха да ми кажат, че припознават себе си в тях. Факт е, че това е книга за женското другарство, за приключенията, за това, че може би в живота идва моментът, в който би трябвало да направиш решителна крачка, да направиш нещо бясно, да излезеш от матрицата и зоната си на комфорт, и тогава могат да ти се случат разнообразни забавни неща. Мястото, на което се споделя историята е в едно селце в остров Майорка, наречено Дея. То е едно малко каменно селце с изключителна панорама към планината и морето и в действителност съществува, то е намерено за необятния свят от британския стихотворец Робърт Грейвс. Покрай него стартират да идват и доста звезди там – освен Бийтълс, Роулинг Стоунс, в този момент резиденти наоколо са Катрин Зита-Джоунс, Пиърс Броснан, семейство Бекъм и е напълно обикновено до момента в който си пиеш кафето там, да срещнеш някоя звезда. Така на моята героиня, която е известна в България, само че не и на испанска земя, ѝ се случва нещо сходно – тя попада на една холивудска звезда – Сам Купър. От тук насетне нейните другари от България плюс неговите претърпяват разнообразни истории, които се развиват в разнообразни краища на Майорка, а най-после книгата приключва и отвън острова, само че няма да издавам повече “, сподели с усмивка писателката. „ Всички герои в книгата са въодушевени от облици, които съм срещнала като публицист. Главната героиня е тв-водеща, както и аз, само че приликата с мен свършва до тук. Това не е моята история, доста ми се желае отсега нататък да опиша същинската история на това по какъв начин едно българско семейство събира в багажа на автомобила целия си живот, с цел да отиде на ново място, с разнообразни език и просвета, сигурно и тази книга ще види бял свят, и ще бъде с ръцете на читателите. Сега – „ Случайно в Майорка “ е една книга, която можете да вземете със себе си до момента в който пътувате, на плажа или в един дъждовен ден, в който ти се желае да се пренесеш на топло, хубаво място “, сподели Доника Ризова.

В момента написа няколко истории. „ Третата част на Дракончето Ринти ще бъде пред читателите през месец май, пиша още няколко детски истории в колаборация с няколко природозащитници. За мен това беше идея, тъй че напълно скоро ще мога разглася и тези планове – две истории за делфинчета и лешояди. Що се отнася до „ Случайно в.. “, може би ще има продължение.

Аз съм човек, който доста харесва островите и доста постоянно си избира почивка на остров, тъй че може би идната книга ще бъде на остров Скопелос. Една заран, до момента в който пиех кафето си, там видях една достолепна дама, собственичка на магазин за бижута. Направи ми усещане по какъв начин минава през улицата, по какъв начин е облечена, по какъв начин си отвори магазинчето, седна на масичката, сипа си чаша просеко към 11:30 сутринта и по какъв начин редица туристи се спираха, с цел да беседват с нея. Лежерността на тези места и опцията да се откъснеш от всекидневието, мисля че ни е доста належащо в този стрес в огромния град, и да, книгите могат и да стартират в София, само че могат да завършат на напълно друго място, а за какво не това да бъде неговата последваща дестинация за отмора “, добави още писателката Доника Ризова.

Премиерата на книгата „ Случайно в Майорка “ е на 9-ти март от 19:00 в хотел Маринела. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР