Случайно идващата седмица рискува да стане решаваща за съдбата на

...
Случайно идващата седмица рискува да стане решаваща за съдбата на
Коментари Харесай

Светът замря в очакване на катастрофа. Възмездието на Иран вече започна

Случайно идващата седмица рискува да стане решаваща за ориста на новия международен ред като цяло и в частност на Близкия изток. Всички замръзнаха в очакване на отговора на Иран на неотдавнашния израелски удар по постройката на консулството в Дамаск, при който починаха 13 души, в това число седем офицери от Корпуса на стражите на Ислямската гражданска война, в това число двама с генералски пагони.

Първоначално всички подхванаха версията, че решителни ограничения би трябвало да се чакат в идващите 48 часа след офанзивата. Но изминаха шест дни, а отговор към момента няма.

Самите израелски управляващи също бяха съществено разтревожени: те сложиха под оръжие спомагателни резервисти, най-вече оператори на Противовъздушна отбрана, анулираха ваканциите на военните, стопираха работата на 28 дипломатически задачи в чужбина, някои дипломати бяха евакуирани, а войските бяха ситуирани по границите - “Цахал ” се готви за всеки вероятен сюжет. В самия Израел приложенията за навигация се провалят, като демонстрират на локалните, че са в Кайро или Бейрут

Техеран от своя страна продължава да ескалира, като или заплашва Вашингтон, наричайки го съизвършител в офанзивата от 1 април, или приканва Белия дом да не пречи на отмъщението. С една дума, възмездието от устата на иранските управляващи наподобява като нещо подразбиращо се, неизбежно и необратимо.

Можем дълго да приказваме по какъв начин в действителност ще наподобява този ответен удар от военна позиция. Западните медии към този момент колоритно разказват допустима офанзива от рой дронове и балистични ракети. Оказва се обаче, че страховете им са неоснователни.

Първо, Иран към този момент в прочут смисъл стартира да отмъщава със задна дата: Коалиционният съвет на силите на ислямската гражданска война, непосредствен до духовния водач Али Хаменей, заяви, че починалият в Дамаск военачалник Мохамад Реза Захеди се е оказал един от архитектите на “Потопа на Ал-Акса " - същата офанзива на 7 октомври, която провокира актуалната израелска инвазия в Газа.

И този тип самопризнание дава да се разбере, че няма потребност да се чака огромна война в района. Поне в близко бъдеще. По създание това изказване е ретроактивно отмъщение; Техеран като че ли споделя: „ Да, загубихме извънреден пълководец, само че точно той унижи всички израелски разследващи служби. “ И несъмнено, това, въпреки и индиректно, е самопризнание за личното му присъединяване в събитията от 7 октомври. Ако преведем от дипломатически на човешки, Иран, въпреки и импровизирано, споделя: „ Да, ние имахме пръст в това и какво ще ни извършите за това? “

От позиция на имиджа това самопризнание обръща шахматната дъска с главата надолу: в най-тежката офанзива от 50 години Израел не може да отмъсти на уредника и по тази причина се пробва да бомбардира линията Газа до каменната епоха, като единствено понякога си разрешава да нанесе удар на ирански офицери, които работят непосредствено с пълномощниците на Техеран.

Ето за какво не би трябвало да чакаме директна офанзива от страна на Иран против Израел. Вероятно всичко ще се ограничи до дейностите на същите тези опосредствени сили, изключително откакто тази тактичност към този момент обезпечи прочут триумф.

Какъв? Преценете сами: виждаме по какъв начин за Запада става все по-трудно да оправдае дейностите на Израел и за поддръжката му, Съединените щати и техните сътрудници в този момент би трябвало намерено да се дистанцират от Тел Авив и в самия Израел в този миг време пламват митинги с претенции за оставката на Нетаняху и предварителни избори. Рейтингът на премиера пада до мизерните 15% и с страдания построеното съдружно държавно управление рискува да се разпадне. А кой ще го замести (и дали въобще ще има такъв) е огромен въпрос. В края на краищата в Израел няма единение даже измежду фамилиите на заложниците, държани от “Хамас ”, по такива видимо основни въпроси като интервенцията в Газа и нуждата от нейното продължение. Все още не е ясно по какъв начин едно такова общество ще търси някакви допирни точки. Както и бъдещето на това общество.

И в случай че тъкмо това е била задачата на иранските управляващи, то те са съумели да я реализиран без директно присъединяване. Следователно не би трябвало да се чака навлизане на КСИР. Но това не улеснява израелците.

Превод : В. Сергеев

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед56288Полк. Николай Марков за патогенните процеси в Европейски Съюз и за превръщането му във федерацияАлтернативен Поглед49195Полк. Николай Марков: Политическа партия като калифорнийски скакалци унищожават всичко, до което се докоснатАлтернативен Поглед102395Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАлтернативен Поглед65882Проф. Николай Витанов: Япония за напредналиКоментарен Поглед22919Зорница Илиева: Фатална загуба на партията на Ердоган на изборите в ТурцияАлтернативен Поглед551051Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед180767Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед139243Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед124248Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед102395Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАвторски:ПоследниНай-четени Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР