Случайна ли бе проявата на Ердоган, който накара Путин да

...
Случайна ли бе проявата на Ердоган, който накара Путин да
Коментари Харесай

Руски политолог: Ердоган е хванал здраво Путин и го държи на 3 места

Случайна ли бе проявата на Ердоган, който накара Путин да го чака прав преди срещата им в Техеран или турският президент вкара нарочна символика?

Руският президент Владимир Путин се опасява от турския си сътрудник Реджеп Ердоган, а петте месеца война в Украйна демонстрират за какво. Това съобщи съветският политолог и журналист Андрей Пионтковски в ефира на телевизия " Апостроф ", съобщи Факти.

По думите му Путин се е страхувал да води война против турците в Нагорни Карабах, където с тяхна поддръжка Азербайджан освободи окупираните от арменците земи. Ердоган е „ хванал за топките “ Путин на три места: Нагорни Карабах, Сирия и Либия, сподели съветският политолог.

„ Ердоган има своя лична игра. Той и Путин са остарели играчи. С опрощение за израза, Ердоган го е хванал за топките в Нагорни Карабах, Сирия и Либия, и съветският президент е доста подвластен от Ердоган “, съобщи Андрей Пионтковски. Той означи, че неслучайно Ердоган е предиздвикал Путин да го чака на неотдавнашна среща в Техеран. Така президентът на Турция сподели кой е от двамата е алфа мъжкарят.

„ Разбира се, Ердоган (е алфа мъжкарят), тъй като Путин се опасяваше да влезе във война с него в Южен Кавказ, когато Ердоган даде широкомащабна поддръжка на азербайджанската войска. Азербайджан завоюва войната против съдружника на Путин – Армения, в която той се опасяваше да им помогне. Сега виждаме за какво се опасява ", сподели Пионтковски. Войната против Украйна е посочила какво е равнището на съветската войска, наричана " втората войска в света ".

„ Украйна от географска позиция е най-изгодното поле за съветската войска. Можете ли да си визиите какво би направил Ердоган с тази " втора войска " в света в Южен Кавказ? “, попита Пионтковски. Руската войска, която стартира непредизвикана пълномащабна война против Украйна на 24 февруари, беше разгромена в Киевска област и в този момент е съсредоточила терора си против цивилното население в източната и южната част на страната. Срещу окупаторите украинската войска употребява и турски дронове „ Байрактар “, които са извънредно ефикасни. „ Безаналоговата “ войска на Путин търпи големи загуби в човешка мощ и техника в Украйна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР