Случаят в Локорско много ясно показа, че правораздавателните органи в

...
Случаят в Локорско много ясно показа, че правораздавателните органи в
Коментари Харесай

Президентът за трагедията край Локорско: Поздравявам МВР за това, че въпреки заварената ситуация започнаха да хващат нелегални мигранти

Случаят в Локорско доста ясно сподели, че правораздавателните органи в България би трябвало да подходят по радикално друг метод към закононарушението трафик на мигранти. Показателно е, че в други страни за същите закононарушения се получават десетки години затвор. А при нас трафикантите хванати от отганите на Министерство на вътрешните работи, само че получили съглашение с Прокуратурата, получават до 5 месеца и това е покана към тях още веднъж да правят същите закононарушения. Това съобщи президентът Радев за случая със задъшените 18 мигранти от предишния петък.

" Що се отнася до самохвалството за нулева миграция преди години. За мен тази нулева миграция значи политика на снишаване, на безучастие и липса на действителна битка с незаконния трафик ", разяснява президентът.

Той подсети, че преди няколко години имаше всеобщо прекосяване на границата, необезпокояване прекосяване през територията на страната към Лъвов мост. " Спомняте ли си какво преставляваше Лъвов мост преди години по време на така наречен нулева миграция? Хората всеобщо си продаваха парцелите, напускаха това място, тъй като това място беше легалният събирателен пункт за незаконна, нерегистирана миграция към Западна Европа. Затова са проблемите на някои страни като Австрия за хилядите нерегистрирани мигранти пристигнали по това време, натежали на обществената система, от такива ", уточни Радев.

" Искам да поздравя и управлението, и всички чиновници на Министерство на вътрешните работи за това, че макар заварената обстановка, макар проблематичната ограда, макар неналичието на техническо застраховане на 110 км от тази ограда, макар неналичието на транспортни средства и задоволително персонален състав, те стегнаха защитата на границата, започнаха да прочистват личните си редици, започнаха да преследват и хващат незаконните мигранти. Затова са тези случи по пътищата на България. А не от нулева миграция преди, когато се пропускаха. В последните месеци успяхме да убедим Европейска комисия и Съвета, и всички сътрудници, че защитата на границата не е единствено ангажимент на страните от първа линия. Тя е ангажимент на всички страни. Ние към този момент получаваме поддръжка и взаимност. Очаквам поддръжка като финансови средства и като съоръжение ", заключи Радев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР