Случаят Семерджиев“ е от 2014 г. Нарушенията му започват оттогава

...
Случаят Семерджиев“ е от 2014 г. Нарушенията му започват оттогава
Коментари Харесай

Вътрешният министър: Семерджиев е ползвал полицейска протекция от 2014 г.


„ Случаят „ Семерджиев “ е от 2014 година Нарушенията му стартират от този момент и поражда въпросът за какво институциите преглеждат този случай чак в този момент. Всички, които са взели участие в тези негови дейности и ръководителите им, са били длъжни да вземат отношение “, съобщи служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Според министъра няма съгласуваност в другите звена на Министерство на вътрешните работи, които са помагали на Георги Семерджиев.

„ Фрапантно е, че е бил арестуван и е позволено да избяга по-късно, в случай че там е имало задоволително полицейски сили, които да го задържат “, разяснява той пред Българска национална телевизия.
„ Наредих инспекция, с цел да разберем дали ръководителите са знаели за дейностите на чиновниците. Те ще бъдат осъдени, в случай че бъдат открити нарушавания. Разпоредил съм дисциплинарни производства, които да се движат оптимално бързо “, съобщи вътрешният министър.„ Статутът на Семерджиев се обяснява, само че е значимо да се знае, че какъвто и статут да има едно лице, не може да си разрешава такива дейности. Служителите на Министерство на вътрешните работи не могат да прикриват такива дейности и да спомагат. Спрямо такива лица се подхожда друго само при дребни административни нарушавания. Недопустимо е при такова закононарушение някой да си затваря очите “, сподели още Иван Демерджиев.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР