Случаят със сиамски близнаци от Сливен е отложен за консилиум

...
Случаят със сиамски близнаци от Сливен е отложен за консилиум
Коментари Харесай

Разделят в САЩ сиамските близнаци от Сливен?

Случаят със сиамски близнаци от Сливен е отсрочен за консилиум за настоящото им положение на заседаниена Обществения съвет към Фонда за лекуване на деца в сряда.

При нужда ще се свика изключително съвещание.

Децата би трябвало да се прегледат още веднъж незабавно, защото предходната интердисциплинарна комисия от 15 члена е била октомври 2016 година, оповестиха от Обществения съвет за Дир. Бг.

При децата бързо се трансформира положението, а настоящата информация би трябвало да се изпрати в чужбина. В новата комисията ще се включат анестезиолог и реаниматор, които да се срещнат със случая и приготвят и пътуват с децата при утвърждение.

Медицински експерти би трябвало да решат дали е допустимо децата да бъдат превозени в чужбина и при какви условия, с какъв медицински превоз.

Освен това би трябвало да се свика в незабавен порядък и правна комисия, която да даде мнение за правата на децата от адвокати, тъй като двете деца имат разнообразни права.

В началото на месеца фамилията на близнаците още веднъж подаде молба във Фонда за лекуване на деца в чужбина.

Причината е, че в университетска болница Мантефиоре, Ню Йорк - Съединени американски щати, са дали вяра на фамилията, че могат да извършат оперативно лекуване за делене на близнаците.

Момчетата са с тежка сложна вродена особеност - сиамски близнаци, сраснали в тазово-седалищната област с обща коремна празнина.

На 22 август децата станаха на една година, те са настанени в дом за деца в Бургас. Майката е на 14 години, като бащата е неин втори братовчед.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР