Случаят със самоубилия се старши лейтенант Тодор Манчев продължава да

...
Случаят със самоубилия се старши лейтенант Тодор Манчев продължава да
Коментари Харесай

Софийската прокуратура пое самоубийството на офицера Тодор М...

Случаят със самоубилия се старши лейтенант Тодор Манчев продължава да разбунва духовете. От през днешния ден следствието към този момент е поето от Военно-окръжната прокуратура в София.

" Предстои осъществяването на голям брой процесуални дейности с оглед обезпечаване на цялостно, законосъобразно и дейно следствие ", оповестяват от прокуратурата.

Към момента досъдебното произвеждане е под специфичен контрол на Върховната касационна и на Военно-апелативната прокуратури.

Трагедията се разигра на 19 юли. Ст. лейтенант Тодор Манчев се е самоубил в стаята си. През деня е взел участие в обучение на военния полигон " Ново село " край Сливен. Колегите му го търсили часове наред, до момента в който най-сетне го намерили зад заключена врата в спално помещение.

Часове по-късно стана ясно, че Манчев е взел участие в логистиката на учението, при което военни нахлуха в завод до пловдивското село Чешнегирово и уплашиха до гибел работещите там. Една от версиите беше, че му била вменена виновност за случая, която той не могъл да понесе, само че тя бе опровергана.

Манчев бе заровен в родното си село Дебръщица, Пазарджишко. Той очаквал дете от бременната си избраница, с която трябвало да се бракосъчетаят на 20 август.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР