Случаят с за пореден път постави червена линия между партиите

...
Случаят с за пореден път постави червена линия между партиите
Коментари Харесай

И оградата по турската граница сложи червена линия между партиите в НС

Случаят с за следващ път сложи алена линия сред партиите в Народното събрание.

От ГЕРБ желаят незабавна оставка на служебния вътрешен министър Иван Демерджиев, препотвърди заместник-председателят на партията Даниел Митов, откакто във вторник за това прикани и Бойко Борисов.

" Вече поискахме оставката на вътрешния министър, както и на основния секретар на Министерство на вътрешните работи, чиято работа е обвързвана точно с административното управление на точно такива дейности по защитата на границата ", съобщи Митов.

По думите му било явно, че професионалното управление на Министерство на вътрешните работи не си е свършило работата, поради което следвало да понесе и съответната отговорност. " Помните, преди година и половина, за такова нещо изобщо не можеше да става въпрос ", акцентира националният представител.
 Ако Борисов бил в Министерски съвет, случай на границата нямало да има
Ако Борисов бил в Министерски съвет, случай на границата нямало да има

" Две години към този момент ни няма ", отсече Борисов

Топката бе трансферирана и в полето на президента Радев. " Към президента е, да (призивът за оставка на Демерджиев - бел.ред.). Той би трябвало да вземе такова решение. Защото става дума за служебно държавно управление и единственият човек, който може да вземе такова решение, е президентът " , уточни Митов.

На другият полюс бе обаче съпредседателят на " Демократична България " ген. Атанас Атанасов.

" Това е характерна обстановка - да се желае оставката на служебния министър. Не го познавам господин Демерджиев, не мога да направя цялостна оценка за работата му като длъжностен министър, виждам, че е деятелен човек. Но считам, че има натрупванията в годините, които да довели до това българската граница да е в това положение, не са в следствие от неговата работа. Та това, считам, е пресилено ", сподели той.

Като пресилено дефинира настояването на ГЕРБ и водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ. И не пропусна да спомене своят политически архивраг - някогашният Министерство на вътрешните работи началник Бойко Рашков.
 Донев порица политиците за обвиняванията им за граничния служител на реда
Донев порица политиците за обвиняванията им за граничния служител на реда

Всяка дума е изстрел за престижа на България, предизвести министър председателят

" По тематиката би трябвало да чуем причините на сътрудниците от ГЕРБ. (...) Но ние помним едни други министри, които като политически лица се месиха в професионалната активност на полицията и я превръщаха в партийна милиция. И може би по тази причина остава усещането, че министърът на вътрешните работи се занимава с професионалната активност на полицията, само че това не е тъкмо по този начин ", съобщи ръководителят на придвижването.

По думите на Карадайъ става въпрос за " тежко престъпно действие ", а настояването за оставка е прекомерно.
 Депутатите склонни да пипнат законите, само че първо да се усили защитата на границата
Депутатите склонни да пипнат законите, само че първо да се усили защитата на границата

Имало е време с доста по-силен мигрантски напън, само че е нямало такива инциденти
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР