Случаят с Васил Божков тепърва ще тресе държавата и не

...
Случаят с Васил Божков тепърва ще тресе държавата и не
Коментари Харесай

Осман Октай: Божков няма да прости на своите противници, ще играе вабанк

" Случаят с Васил Божков занапред ще тресе страната и освен, тъй като той ще свидетелства против избрани хора. Той доста добре знае, че с никой не може да се споразумее. Смятам, че той се върна да играе вабанк. Божков няма да елементарни на своите съперници, той е друг, независим състезател през последните 30 години.... Той ще съставлява проблем за доста хора ".

Коментарът направи пред БНР политическият анализатор Осман Октай и добави:

" Той е изучил добре историята на Граф Монте Кристо, който се връща, с цел да накаже предателите си и своите съперници. Това ще стресира доста хора от политическото пространство у нас. Главно в стрес е Бойко Борисов.... През новия политически сезон би трябвало да следим държанието му дали поетите задължения за конституционна промяна и правосъдна промяна ще се случат. Дали няма да е единствено реплика на това, че желае промени. Очаквам Борисов да търси съглашение за оцеляването на избрани хора - бъдещи основни прокурори, бъдещи членове ва Висш съдебен съвет, при вероятно саботиране на конституционните промени, тъй като се касае за неговата персона ".

Според Октай Васил Божков добре знае по какъв начин работи прокуратурата в България и че наследникът на Иван Гешев - Борислав Сарафов няма да го изненада с нищо:

" Смятам, че преди той да се върне, хора на Божков са посетили общително доста семейства у нас. Той знае историята на всички семейства на хората, с които ще се сблъска във всички браншове - правосъдна система, прокурорска, политическа и така нататък... Той играе вабанк с обстоятелството, че декларира, че е давал 60 милиона рушвет на Борисов и Горанов ".

Осман Октай разяснява още, че няма по какъв начин убийството на Алексей Петров " да не извади от равновесие Бойко Борисов, който се прави на мощен, само че е прочувствено неустойчив ":

" Васил Божков реши да се върне тъкмо след убийството на Алексей Петров - в това има голяма логичност, познавайки и проследявайки характера на Божков. След убийството на Петров доста играчи в политико, мафиотско и службите пространства са изнервени, той употребява този миг да ги изнерви в допълнение ".

В " 12+3 " Осман Октай разяснява още отхвърли на президента да освободи основния секретар на Министерство на вътрешните работи:

" След гибелта на ген. Любен Гоцев и след закриването на кръга " Монтерей " има три центъра, които водят борба да овладеят този център като завещание. Единият е - с държанието на президента и пловдивската група с основния секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров, по тази причина и не го освобождават в този момент, тъй като им се услади властта по време на служебните държавно управление. Този център води до почетния консул на Руската федерация Георги Гергов. От другата страна са " библиотекарите ", където са съсредоточени всички някогашни шефове на ДАНС, службите.... Тази борба за власт допуска и доста жертви ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР