Случаят с Теодора е тежък човешки казус. От 10-15 дни

...
Случаят с Теодора е тежък човешки казус. От 10-15 дни
Коментари Харесай

Екатерина Захариева с коментар за болната Теодора, бедстваща в Бразилия

Случаят с Теодора е тежък човешки проблем. От 10-15 дни се опитваме да помогнем, а първата крачка беше да я преместим в държавна болница, тъй че да понижим най-малко разноските на фамилията. Нашите консули са в непрекъсната връзка с самолетните компании, с цел да може тя да се прибере, само че самите лекари се тормозят дали тя ще издържи полета. Това съобщи вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна... към профила в утринния блок на Българска национална телевизия за българката Теодора Маджарова, която се намира в тежко положение в Бразилия.

"Има оферта от една от самолетните компании в София, само че има и отводи въобще да поемат този проблем. Жената би трябвало да лети с медицински екип, техника и О2. Очевидно дамата се е влошила след сеанси - способи на лекуване. Чисто човешко разбирам за какво семействотой се е свързало с различни способи на лечени ", добави тя.

"Радвам се, когато се прави оценка поддръжката, която се оказва. Посланикът на Бразилия също беше извикан в Министерството с огромно предпочитание за подпомагане. Опитваме се да оказваме помощ с каквото можем, много постоянно сполучливо ", сподели още Захариева.

"Това, което се случва исторически е много обнадеждаващо. Надяваме се уговорките, които пое севернокорейският водач Ким Чен-ун по време на срещата му с южнокорейския президент, да бъдат изпълнени. Дотогава считам, че глобите би трябвало да се запазят ", разяснява външният министър.

"Предстои среща на върха, a във връзка с Грузия - извънредно добре извършват рекомендациите и като съдружник в НАТО. Нямаше цялостно единодушие във връзка с Босна и Херцеговина, само че не знам дали в София ще се водят договаряния. Може би следва среща сред Ципрас и Заев. Истината е, че всички чакаме това, само че мисля, че колкото повече ги оставим на мира да водят договарянията за името на Македония, толкоз по-бързо ще се решат нещата ", сподели още Захариева

"Диалог, само че по никакъв метод не може да се смята, че се връщаме към разговора от интервала преди Крим. Добре е, че има непрекъснат контакт сред НАТО-вския военачалник и съветската войска. Диалогът на военно равнище би трябвало да го има ", разяснява министърът във връзка връзките с Русия.

"Ако желаеме да имаме проспериращ, сигурен, постоянен и мощен Европейски съюз, би трябвало да имаме Западни Балкани, които са демократични и сигурни ", изясни министърката на външните работи ", авърши Екатерина Захариева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР