Случаят с Република Северна Македония е тест дали Западните Балкани

...
Случаят с Република Северна Македония е тест дали Западните Балкани
Коментари Харесай

Р.С. Македония: Нашият случай ще покаже дали Западните Балкани могат да вярват на ЕС

Случаят с Република Северна Македония е тест дали Западните Балкани могат да се доверят на Европейският съюз и неговите обещания, съгласно министъра по европейските въпроси Никола Димитров на стопански конгрес в Делфи, написа МИА.

Еврокомисарят по разширението Оливър Вархали разяснява на същата полемика, че се надява всички страни членки на Европейски Съюз скоро да се съгласят да стартират договаряния със Северна Македония.

В противоположен случай неизбежно ще бъде издигнат въпросът за отделянето й от Албания в договарянията за участие, добави той.

По-рано Съединени американски щати се ангажираха да поддържат страните от Западните Балкани по пътя им към европейска интеграция и участие в европейски и евроатлантически институции, Нед Прайс.

Служебният външен министър на България изясни на 12 май, че " рамковата позиция с Република Северна Македония е призната с консенсус на всички политически сили в българския парламент ... Всичко е в ръцете на формалните представители на Северна Македония , те са наясно каква е българската позиция и не би трябвало да се спекулира, че ще има смяна, до момента в който трае служебното държавно управление ".
 Испания поддържа Северна Македония и Албания за Европейски Съюз
Испания поддържа Северна Македония и Албания за Европейски Съюз

Срещата е била оценена от двете страни като историческа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР