Случаят с председателя ДАНС Пламен Тончев е приключил. Изпратих официален

...
Случаят с председателя ДАНС Пламен Тончев е приключил. Изпратих официален
Коментари Харесай

Румен Радев: Изпратих на премиера официален отказ да освободя шефа на ДАНС

„ Случаят с ръководителя ДАНС Пламен Тончев е завършил. Изпратих формален отвод на настояването на премиера Николай Денков за неговото освобождение, тъй като претекстовете не дават отговор на закона “. Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти. Той взе участие в отбелязването на 110-годишнина от основаването на Съюза на българските писатели. Честванията, които означават годишнината от основаването на креативното съдружие, се организират под патронажа на президента.

Радев разяснява и дълга на „ Булгартрансгаз “ и таксата за транспорт на съветски газ с думите, че България „ става тясна за манията за великолепие на някои хора “.

„ Преди месец споделих, че новата вноска (за транспорт на съветски газ – б.р.) ще декапитализира „ Булгартрансгаз “ и ще има мощно негативна реакция в Европа. Тогава ръководещите шумно го отхвърлиха. Днес сякаш стартират да осъзнават вредата, която сами предизвикват “, разясни президентът.

Дългът на „ Булгартрансгаз “ към този момент е над 250 млн. лева и няма по какъв начин да се отпише – доходи в бюджета следващата година няма да дойдат, уточни още Радев.

„ България към този момент се сочи с пръст като обезсърчителен сътрудник и Унгария по всяка възможност ще сезира съда на Европейски Съюз против нас. Явно в календара на сглобката попадат дати на ротация. Докато в календара на българските жители има други дати – на чакащите сметки. Едно ръководство има бъдеще единствено в случай че се води от интереса на българските жители “, добави президентът.

„ Не съм представител на партиите, само че постоянно съм имал позиция, която е в полза на българските жители и българската стопанска система. Всички разбори демонстрират, че едно преждевременно унищожаване на дерогацията води до непростим риск за недостиг на горива “, разяснява президентът.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР