Случаят с положителната проба за допинг, дадена от бившата №1

...
Случаят с положителната проба за допинг, дадена от бившата №1
Коментари Харесай

Макенроу: Не бива да превръщаме Халеп в жертва, тя трябва да понесе отговорността си

Случаят с позитивната проба за допинг, дадена от някогашната №1 Симона Халеп, е измежду най-обсъжданите тематики в света на тениса през последните няколко дни, откакто самата тенисистка разгласи, че по време на US Open в тестът ѝ е бил открит роксадустат, който е част от листата със неразрешени субстанции на Световната антидопингова организация. Румънката изцяло отхвърля да е приемала умишлено сходен тип субстанция, като зад нея застанаха мнозина нейни колежки и доближени, които бяха безапелационни, че двукратната шампионка от Шлема в никакъв случай не би измамила предумишлено.

Не на това мнение обаче е американската тенис легенда Джон Макенроу, който съобщи, че без значение от облика, който си е основала Халеп през годините, нейната допинг проба остава позитивна, и някогашната лидерка в ранглистата е длъжна да понесе отговорността си, без значение по какъв метод веществото е попаднало в кръвта ѝ.

" Доколкото я познавам, тя постоянно е била извънредно вежлив и благ човек, само че това няма никакво значение, когато става въпрос дали тя в действителност е употребила допинг, или не. Тя твърди, че не е взимала неразрешено вещество, или най-малко в своето изказване споделя, че в никакъв случай не е приемала неразрешени вещества умишлено.

Същевременно някой може да ѝ е дал витамини или артикули за възобновяване, които са разрешени, само че по-късно да ѝ е предложил нещо, което е в листата със неразрешени препарати, по тази причина един играч би трябвало да бъде наясно с това какви медикаменти приема. Дори да бъде потвърдено, че тя не го е направила умишлено, то пробата си остава позитивен. В случай че се окаже, че някой ѝ го е дал и тя не е знаела за това, то евентуално наказването ѝ ще бъде смекчено. 

Симона не би трябвало да бъде превръщана в жертва. Като състезател, тя би трябвало да работи зряло и да понесе отговорността за дейностите си. Въпреки всичко тя беше доста сполучлива по време на цялата си кариера ", приключи Големият Мак.

Източник: GoTennis.ru

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР