Случаят с Нотариуса и Пепи Еврото са били с протекция

...
Случаят с Нотариуса и Пепи Еврото са били с протекция
Коментари Харесай

АКФ очаква избирателно разобличаване на прокуратурата по казуса с Нотариуса

Случаят с Нотариуса и Пепи Еврото са били с защита от високите етажи на властта. Тази позиция изрази пред Българска национална телевизия Андрей Янкулов от Антикорупционния фонд.

Бившият основен прокурор и актуалният се упрекват взаимно в принадлежност към едната или другата група. Това би трябвало съществено да ни тормози, сподели той. Институциите имат цялостния инструментариум да проверяват всички данни, съгласно Янкулов.

По негови думи парламентарната комисия може да бъде потребна, в случай че си прави работата. Тя може да реализира надзор и да одитира активността на избрани звена като КПКОНПИ, ГДБОП. От там може да излезе доста потребна информация, посочи Андрей Янкулов.

Според него е имало изтичане на информация от ГДБОП. Нотариуса е разполагал с към 4-5 мобилни телефона. Партньорски служби могат да смъкват трафичните данни. Всеобхватно би трябвало да се ревизират всички данни към групите, поучава Янкулов.

Според него няма по какъв начин да се чака обективно следствие, откакто се оказва, че върховете на прокуратурата са забъркани. По мнението му сме изправени пред криза в правосъдната система.

Промяната в правораздаването със промяната на основния прокурор се дължи на пренареждане на подмолните сили в правосъдната система, съгласно юрист Андрей Янкулов. В момента се следи някаква смяна и турбуленции, добави той. Освен това не може да се чака независимо разкритие на прокуратурата, по-скоро ще има изборно разкритие, по мнението на Янкулов.

Едва ли Министерство на вътрешните работи има предпочитание да каже дали Нотариуса е бил сътрудник на силовото ведомство. Сега е значимо по какъв начин ще се избере новият основен прокурор и там би трябвало да е ориентирано публичното внимание.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР