Случаят с Николай Савов е от 2016 г.Новите кадри на

...
Случаят с Николай Савов е от 2016 г.Новите кадри на
Коментари Харесай

Назначеният шеф на завода за боклук - освободен след инцидент

Случаят с Николай Савов е от 2016 година
Новите фрагменти на столичния кмет Васил Терзиев са уволнените от Йорданка Фандъкова ръководители. Това съобщи общинският консултант от ГЕРБ/СДС Георги Георгиев.

Става въпрос за назначения в този момент за краткотрайно изпълняващ длъжността шеф на Общинското дружество “Столично дружество за отнасяне на отпадъците ” Николай Савов, който през 2016 година тогавашният кмет на София Йорданка Фандъкова освобождава от управителния пост в завода за отпадък.

По думите на Георгиев, повода за това е драматичен случай със смъртен случай под управлението на Савов. “Същият човек е бил наказан от Върховен касационен съд във връзка и с друга повреда, в “Кремиковци ”, където е заемал управителна служба, с трима починали и над 20 ранени. В две ръководени от него предприятия има 4 смъртни случая ”, уточни общинският консултант от ГЕРБ.

Днес кметът Васил Терзиев посочи, че Николай Савов е назначен за краткотрайно изпълняващ длъжността. Междувременно градоначалникът показа и част от новназначени си зам.-кметове - Надежда Бобчева поема “Социална активност и интеграция на хора с увреждания ”, Никола Барбутов - “Европейски политики, интернационална активност и туризъм ”, а Яна Генова - “Култура, обучение, спорт и юношески действия ”.

Терзиев разгласи и номинациите на Никола Лютов, Иван Матов, Гергана Москова, Иван Гойчев за отраслови кметове.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР