Случаят с Nexo е уникален в световен мащаб и онагледява

...
Случаят с Nexo е уникален в световен мащаб и онагледява
Коментари Харесай

4 обвинени по казуса с Nexo

Случаят с Nexo е неповторим в международен мащаб и онагледява новите типове провокации, пред които е изправена системата на сигурността. 4 души са упрекнати, като един от тях е началник. На всички е неразрешено да напущат страната ни.

Иван Гешев дефинира акцията против Nexo като образец за положително съдействие с европейските и евроалантичесдките сътрудници.

По случая се работи от месеци насам от ДАНС, прокуратурата и Национална следствена служба. Вероятно ще се наложи експертна помощ.

Само през вчерашния ден е влизано в 15 обекта, разпитани са доста очевидци. Голяма част от тях са се страхували и по делото ще бъдат показани с анонимни показания.

Блокирани са доста сметки, упрекнати са 4 лица. На всички упрекнати е неразрешено да напущат България. Двама са евентуално отвън България, макар че по данни на граничния надзор те са у нас. Разследващите се съмняват обаче, че те са в България. Всички упрекнати са български жители, активността правили от София. Групата работила от началото на 2018 година. Назначени са данъчни проверки на обвинените. Те разполагали с извънредно огромни финансови благоприятни условия, домове в екзотични страни и яхти. Иззети са и 35 картини от скъпи художници.

На конференцията стана ясно, че са разследвани и други компании. Дружеството, посредством което се правили измамите е записано в Швейцария. Извършени са над 4 милиона транзакции. Името на терориста е Махмуд Емеж, който взел участие в палестинска терористическа организация.

Разследването на службите продължава и сега. Съществуват доста нарушавания, като е имало и опити на манипулиране на пазари.

Очаквайте детайлности.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР