Случаят с Християн Пендиков, който бе пребит в Охрид, е

...
Случаят с Християн Пендиков, който бе пребит в Охрид, е
Коментари Харесай

Президентът обяви случая с Пендиков като престъпление от омраза

" Случаят с Християн Пендиков, който бе пребит в Охрид, е израз на десетилетна политика и втълпяване на ненавист против българите. " Това съобщи президентът Румен Радев, който е в Перник. 
Прочетете още
 

Властите в РСМ би трябвало ясно да заявят, че това е закононарушение от ненавист, добави той. 

„ Неиздирените и ненаказани доста случаи на систематичен тормоз над хората с българско съмосъзнание, водят до такива случаи на физическо принуждение и ескалация. В понеделник там отиват министърът на вътрешните работи, ръководителят на ДАНС и нашият дипломат, с цел да изискат от македонските управляващи ясно да заявят какви ограничения подхващат, с цел да се усещат македонските българи предпазени и свободни “, сподели Радев.

Той добави, че това не е въпрос единствено за история и език, а и за обикновени човешки права.

Радев сподели, че чака напълно скоро македонските българи да бъдат вписани в конституцията на РСМ.

Президентът прикани за консолидация на напъните, с цел да се употребяват всички европейски механизми, с цел да се реши един път вечно този проблем.

Радев разяснява и Закона за механизъм за надзор над основния прокурор. Според него народните представители би трябвало да го одобряват. 

" Механизмът е фактор за отпушване на политическия развой в България. Той е наложителен като приемане. Ако в действителност всички политически сили имат за приоритет това да се случи, имат седмица. Според мен би трябвало да го създадат ", добави президентът. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР