Случаят с Християн Пендиков е резултат от системното насаждане на

...
Случаят с Християн Пендиков е резултат от системното насаждане на
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: Позицията на БСП да не подкрепи вдигането на ветото се потвърждава като правилна, трябва по-активен подход спрямо РСМ

Случаят с Християн Пендиков е резултат от систематичното втълпяване на ненавист против България
„ Събитията от последните дни в връзките сред Северна Македония и България удостоверяват правилността на позицията на Българска социалистическа партия да не поддържа повдигането на ветото във връзка с договарянията на Република Северна Македония с Европейския съюз за участие в организацията. “ Това съобщи заместник-председателят на Народното събрание и заместник-председател на Българска социалистическа партия  Кристиан Вигенин на брифинг в Народното събрание.

По неговите думи казусът с Християн Пендиков не е престъпен, а мотивацията за това закононарушение се крие зад систематичното втълпяване на ненавист против България и против македонските жители с българско съзнание.

„ Ние осъждаме остро този случай и настояваме българските управляващи да подхващат по-активен и по-цялостен метод във връзка с Република Северна Македония “, безапелационен бе Вигенин, като разясни, че той би трябвало да е за противопоставяне на езика на омразата в РСМ, за отбрана на македонските жители с българско съзнание и за оказване на напън със съдействието на нашите сътрудници от Европейски Съюз за прецизно осъществяване на поетите от РСМ пред България и пред Европейски Съюз задължения.

Социалистът сподели още, че Българска социалистическа партия ще упорства този случай, който по неговите думи е кулминационна точка от поредност дейности, да стане публично притежание на интернационалните организации като Съвета на Европа и Организацията за сигурност и съдействие в Европа, която тази година се ръководи точно от Република Северна Македония.

„ Призоваваме също управляващите в Северна Македония, както и водещи политици и партии, да се въздържат от изказвания и дейности, които не водят до разрешаване на проблемите, а до неприемлива ескалация, която може в дълготраен проект да утежни разговора сред двете страни “, заключи Кристиан Вигенин.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР