Случаят с д-р Иван Димитров е показан, че общественото мнение

...
Случаят с д-р Иван Димитров е показан, че общественото мнение
Коментари Харесай

Ето какво позволява законът да направим, ако някой нахлуе в дома ни

Случаят с доктор Иван Димитров е показан, че публичното мнение не е мерило за истината. Трябва да дадем изясненост какво страната дължи на жителите, както и да предупредим бандитите какво ги чака от закона в случай че нахлуят в частен парцел. Д-р Димитров самичък сподели, че чашата е преляла, откакто това е следващото нахлуване. Тези поредици от набези в действителност стават доста. Това съобщи юристът и зам.-председателят на Народно събрание Явор Нотев в утринния блок на Българска национална телевизия.

"В Закона за неизбежната защита се разказва, че при свръх увреждане и боязън действието да се защитиш е целесъобразно ", безапелационен бе Нотев.

Ето и какво гласи Законът:

Деянието, осъществено в положение на неизбежна защита, е правомерно, общественополезно и належащо, по тази причина при директно и директно общественоопасно нахлуване върху държавни и публични ползи и върху личността или правата на всеки жител има право да се опълчи и отблъсне или да помогне да бъде отблъснато нападението. това гласи Законът за неизбежната защита.

Съответствието сред отбраната и нападението се дефинира от съвкупността на всички детайли, отнасящи се до силата и интензивността на нападението и отбраната, значимостта на защитавания и повреден обект, степента на заплахата, застрашаваща нападнатия, неговите сили и благоприятни условия за защита, средствата за нахлуване и отбрана, мястото и времето на нападението и други

"Съдът би трябвало да чуе и изследва обстоятелствата, след което да вземе решение за присъдата. Балансът би трябвало да го откри съдията. Ако някой чужд е щръкнал над леглото ми в дома ми, няма какво да се потвърждава, че съм уплашен, то е ясно. Тогава би трябвало да се пазя както мога. Промени в законодателството би трябвало да има. Трагично е положението на правната просвета. Одобрявам измененията в Закона за неизбежната защита, които Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила предложи ", добави Нотев.

"Оказа се, че събитията не са както се показаха за доктор Димитров. Законът за неизбежната самозащита задоволително ясно е описал кой, какви права има ", съобщи някогашният градски прокурор на София Николай Кокинов.

"В дребните обитаеми места има огромен недостиг на правдивост. Възрастните хора стават жертви непрекъснато и виждат, че доста от нарушителите не биват наказвани. Имаме ли влизане с щурм в частен парцел или не, е полемиката на проблема с Жоро Плъха и доктор Димитров ", добави Кокинов.

"Неизбежната защита по закон не е малка врата да се отстрелват хора. Много пъти едно ликвидиране е замаскирано точно с навлизане в частен парцел, като следва опрощение в съда по Закона за неизбежната защита. Ако си направил ликвидиране ще бъдеш съден, несъмнено ", приключи Николай Кокинов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР