Случаят от Стара Загора, при който съдебната система сякаш не

...
Случаят от Стара Загора, при който съдебната система сякаш не
Коментари Харесай

Политолог: Чувството за безнаказаност сред магистратите не се е създало случайно

„ Случаят от Стара Загора, при който правосъдната система като че ли не вижда какъв брой е жесток, демонстрира, че имаме потребност от дълбока и смислена промяна. Необходим е съвместен надзор сред управляващите. Чувството за безотговорност измежду магистратите не се е основало инцидентно.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria политологът Ваня Нушева.

 

България е парламентарна република. Конституционният модел не е инцидентен - по този начин най-вече публични пластове могат да получат посланичество.

Служебното държавно управление е функционалност, която действа в спешен интервал. Необходимо е да съществува служебно държавно управление, само че последните месеци демонстрираха, че всички институции би трябвало да подлежат на надзор .

Има потребност от длъжностен кабинет, само че той не би трябвало да действа по този начин. Служебното държавно управление би трябвало да работи в къс интервал от време. Не е възможно да взима стратегически решения, а ние видяхме такива - енергийната тактика в интервал до 2050 година Не е работа на служебното държавно управление да взима такива решения, тъй като те би трябвало да се взимат от кабинет, претрупан с публичния избор.

Когато един кмет ръководи в продължение на няколко мандата, се губи импулса и се влиза в една рутина. Не е задоволително просто да впишем ограничаването на мандатите - когато кметът ръководи 15 години, той се трансформира в локалния бащица .

 

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР