Случаят от Казанлък с продадения апартамент на психично болен мъж

...
Случаят от Казанлък с продадения апартамент на психично болен мъж
Коментари Харесай

Върнаха продадения с измама апартамент на болен мъж в Казанлък

Случаят от Казанлък с продадения апартамент на психологично болен мъж от неговия настойник получи своята развръзка. Жилището на 67-годишния мъж беше продадено на занижена цена. Така той трябваше да остане на улицата. Съседите и приятелите му обаче се подвигнаха на митинг и сезираха всички вероятни институции. Оказва се, че надзорникът е обвързван с организация за недвижими парцели. Стамо трябваше да напусне жилището на първи май. Сега обаче той има нов настойник. Това е другар от детството му и един от съседите, които се грижат за него през годините.

Бившият покупател, който е купил жилището, се съгласи да го върне. Сключена е конвенция с него, с която жилището би трябвало да бъде трансфериран назад до 1-ви юни, споделя Петко Събев.

За да се върне жилището в центъра на Казанлък, крайният покупател, на който е продаден жилището желае сумата, която е платил. Оказва се, обаче, че от сметките на Стамо Стамов липсват пари, с които до началото на годината е разполагал предходният му настойник.

Парите, с които е закупен жилището 37 хиляди лв., от тях липсват 1800 лв., които по никакъв метод не би трябвало да бъдат изтегляни и тези пари ги няма. И в случай че тези пари не бъдат върнати от попечителя, който ги е изтеглил, на Стамо някогашния настойник жилището няма по какъв начин да бъде върнат, тъй като той няма по какъв начин да върне парите, показва Събев.

Според описаното съглашение обаче изчезналата сума, би трябвало да бъде събрана до 1-ви юни. За да има дом техният комшия.

Ако не беше предаването по NOVA, в случай че не бяха тези хора тук, този случай нямаше да бъде оголен и до в този момент Стамо Митков Стамов щеше да остане на пътя и може би щеше да почине като куче, показва новият му настойник.

Аз имам вяра, че нещата ще си отидат на мястото. Той ще ни остане нашият съсед. Не имам вяра да бъде изпъден по подобен метод. Това е... не знам какви думи да употребя, твърди Коста Ангелов.

Това си е чиста скица за имотна машинация, чиста скица. И в тази скица има високопоставени лица и тези които са направили схемата са свързани със мощните на деня. Убеден съм и го споделям с чисто схващане, съобщи и Петко Събев.

От прокуратурата потвърдиха, че следствието по случая продължава. Разпитани са очевидци, измежду които и някогашният надзирател, който е обвързван с организация за недвижими парцели и евентуално в основата за продажбата на жилището на занижена цена. Има учредения за закононарушение, обвързвано със корист с доверие.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР