Случаят на Скот Фалатър – убиецът-сомнамбул … Представяме Ви един

...
Случаят на Скот Фалатър – убиецът-сомнамбул … Представяме Ви един
Коментари Харесай

Случаят на Скот Фалатър – убиецът-сомнамбул

Случаят на Скот Фалатър – убиецът-сомнамбул … Представяме Ви един от най-странните случаи на сомнамбулизъм, при който мъж убива брутално брачната половинка си, до момента в който е в положение на сън. Скот Фалатър е гражданин на Финикс, Аризона, Съединени американски щати. На 16 януари 1997 година, както нормално той е на работа в Моторола, където е електроинженер. Когато се прибира у дома, вечеря с жена си Ярмила и двете им деца. След това отива в задния двор, с цел да поправи филтъра на басейна. Той дълго се занимава с разваления филтър и се прибра вкъщи, когато към този момент се е стъмнило. Съпругата му спи в леглото, тъй че Скот я целува за лека нощ и си ляга.



Следващият път, когато отваря очи, вижда, че лежи по долни дрехи на стълбите в къщата им, а в долната част на стълбището стои служител на реда, който е насочил револвер към него и му заповядва да не мърда. Скот вижда, че вратата към задния двор е открехната, а тялото на жена му се носи в басейна. Той е изплашен и не схваща какво става. Оказва се, че полицията е извикана от един от съседите, който първо чува женски писъци, а по-късно вижда тялото в басейна. Когато служителите на реда претърсват всичко в близост откриват, че в къщата няма никой различен с изключение на Скот и двете деца. Жената е убита извънредно грубо, като е намушкана 44 пъти, влачена е по двора и е хвърлена в басейна. Според един от полицейските чиновници водата в басейна била алена от кръв, а сцената приличала на фрагменти от филм на ужасите. При изявление със съседите е открит свидетел, който персонално вижда по какъв начин Скот изнася от къщата неподвижното тяло на Ярмила, влачи го до басейна и за известно време държи главата на дамата под вода, а по-късно я хвърля вътре. Същият свидетел вижда Скот известно време да се разхожда из къщата, да включва и изключва осветлението в стаите, да прави неразбираеми придвижвания с ръце. По-късно кървавите му облекла и ножа, с който намушква жена си, са открити в торба за отпадък, деликатно скрита под аварийното колело на колата му в гаража. Сред необикновените моменти е фактът, че от самото начало, до момента в който Скот убива жена си, обикаля къщата, скрива облеклата и ножа, двете деца спят умерено в стаите си и не чуват нищо съмнително. Всичко демонстрира, че Скот Фалатър е умъртвил невъзмутимо личната си жена. Но, през цялото време и по време на следствието Скот гневно отхвърля случилото се и упорства, че не помни нищо и не знае по какъв начин се е случил този отблъскващ случай. Той споделя: “Наистина бях изтощен и се сринах в леглото. Мисля, че беше сред 21:30 ч. и 22:00 ч. Спомням си, че се разсъниха по долни дрехи на пода. Следващото нещо, което си припомням, беше хора, които крещят и лаят на кучета. Предполагам, че съм вманиачен или нещо в главата ми се е прецакало. В началото бях безнадеждно комплициран. Продължавах да ги запитвам: “Какво става? ”, само че всичко, което правеха, беше да крещят: “Слез долу, млъкни! ”. Чувствах се извънредно. Не съм сигурен дали бях на 100 % пореден, когато бях в полицейската кола … Не съм сигурен, че даже когато пристигнахме в полицейското ръководство, бях 100 % сигурен, че Ярмила е мъртва. “



Скот споделя на следователя, че в предишното е имал постоянни пристъпи на сомнамбулизъм, и че това, което се е случило във въпросната нощ, евентуално се е случило по време на следващия припадък. Разследващите не му имат вяра, само че Скот още веднъж и още веднъж продължава да упорства за версията си. Четете още: Ужасяващи неща, следени по време на сънна парализа По време на следствието родственици, съседи и познати на Фалатър разказват фамилията им като доста доброжелателно, умерено и щастливо. Никога не са ги виждали да се карат или да имат някакви проблеми. Били са дейни членове на локалната общественост и постоянно посещавали Църквата на Исус и светиите от последните дни.



Разследващите по този начин и не откриват доказателства против Скот Фалатър, които да демонстрират, че той е кадърен на грубо ликвидиране, както и аргументи, заради които би атакувал брачната половинка си. На процеса Скот продължава да упорства за своята цялостна непорочност и акцентира, че е бил благополучен фамилен мъж, обича жена си и в никакъв случай не е употребявал принуждение против нея. Освен това, роднините на Скот удостоверяват, че през годините той в действителност е имал случаи на лунатизъм. Те споделят, че от време на време Скот е имал доста жестоки кошмари, чиито наличие в никакъв случай не е помнил, само че се е събуждал от тях през нощта доста изплашен и с писъци. Сомнамбулизмът на Скот е доказан и от пандизчиите в килията, в която е държан в очакване на правосъдния развой. Разказват, че на няколко пъти са виждали Фалатър да се разхожда заплеснат и несъответстващ из килията през нощта. На процеса са поканени експерти по съня, които стигат до заключението, че Скот е направил убийството, защото ходенето му по време на сън съответствува със мощната отмалялост предния ден, влошена от напрежението и преумората, на които Скот е бил подложен в работата си. Предполага се, че брачната половинка му го вижда в това положение и взема решение да го разсъни, а той възприема нейните дейности като опасност за живота му.



Лори Лидли, водещ специалист по съня от Финикс, споделя: “Много е мъчно да разсъните някого по време на сомнамбулизъм, тъй като подобен човек е в доста бездънен сън. Нещо се случва в съзнанието му, когато върви в съня си. При парасомнията, положение, сходно на сомнамбулизма, не помните това, което вършиме. Обаче Фалатър е направил това съзнателно придвижване 44 пъти … Но би трябвало да знаете, че ние не разбираме какво в действителност се случва в подобен миг в подсъзнанието. Струва ми се, че той стартира да схваща нещо, откакто я е хвърлил в басейна. След това може да се е събудил и да е изпаднал в положение на суматоха, скитал из къщата и размахвал ръце. По някаква причина обаче той го крие. Просто нямам доверие, че е спал през цялото това време. “ Обвинението се концентрира върху странността на обстоятелството, че даже писъците на брачната половинка му не са събудили Скот, както и обстоятелството, че той доста деликатно се е опитал да скрие оръжието на убийството и кървавите облекла. Последното наподобява прекомерно мъчно за човек в положение на сън и е по-скоро като планувано деяние. Съдебните заседатели се съгласяват с констатациите на обвиняването и Скот Фалатър е наказан на пожизнен затвор без опция за условно освобождение. И до момента той твърди, че не помни по какъв начин го е направил, и че по това време е ходил насън. Интересното е, че това не е единственият случай, когато някой убива някого в положение на сомнамбулизъм. Дори има термин – „ гибелен сомнамбулизъм “. Това са сложни за отбрана случаи, защото положението е доста мъчно за доказване и нормално такива случаи приключват с обвинявания и присъди. Има обаче и изключения. Например, през 1987 година – Случаят Кенет Паркс. Кенет убива жена си, употребява оправданието, че е вманиачен, и е оневинен. В момента Скот Фалатър е в пандиза и съжалява за случилото се, само че продължава да се придържа към странната си история.
Източник: zona666.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР