Случаят на домашно насилие, при което 5-годишно момченце бе буквално

...
Случаят на домашно насилие, при което 5-годишно момченце бе буквално
Коментари Харесай

Кой ще се грижи за обезобразеното 5-годишно момченце от Пловдив, на което му предстои операция?

Случаят на домашно принуждение, при което 5-годишно момченце бе безусловно обезобразено , потресе цяла България. Общественият отзив е голям. Това, което стана ясно е, че детето е в такова положение след нанесен му побой от страна на мъжа, с който е живеела неговата майка . Той бе оставен от съда в ареста, а тя бе освободена с мярка „ подписка “. 

Прокуратурата твърди, че мъжът неведнъж е малтретирал както физически, по този начин и вербално дребното момченце. Сега е доста значимо при кого ще живее то. Биологичният му татко е бил в чужбина по време на насилието. 

Адвокатът на детето Васил Попов разяснява пред „ NOVA “, че раните са ужасни и са нанесени в разнообразни интервали от време. От главата на детето липсвала освен коса, само че и към 15 сантиметра кожа . Нараняването е било доста надълбоко и детето безусловно е било скалпирано , описа още юристът. А вероятността сходна рана да се получи при изгаряне с душ е прекомерно дребна. 

Защитникът изясни също по този начин, че обвинените са пробвали да самолекуват раната и по тази причина нейният тип е изменен. Тепърва ще се откри какъв е предметът, с който е било провокирано това пострадване. 

Самото дете, което е аутист, не е дало пояснения по въпроса, тъй като връзката с него е доста сложна. Но юрист Попов изясни, че при претърпяното даже и крепко дете на тази възраст няма да може да опише какво тъкмо е станало

На детето му следва през днешния ден интервенция , при която ще му бъде направена пластика поради изчезналата кожа на главата. То е било признато в болница и сега се намира под обществена услуга на Център за краткотрайно настаняване.

Биологичният му татко се е прибрал от Германия и юристът изрази вяра да му бъде разрешено да остане при детето след интервенцията. Той изрази вяра бащата да не бъде също стеснен от контакт с момченцето, тъй като няма никакви данни той да е имал рисково държание

Адвокат Попов изясни, че бащата към този момент е заявявал своето предпочитание да се грижи за детето си и това се вижда от документите от развода. Тогава е бил воден спор кой да упражнява родителските права . Бащата сега чака във всеки един миг да му дадат опция да се грижи за своя наследник. 

От Агенцията за обществено подкрепяне обясниха, че детето не е посещавало детска градина от края на месец ноември, само че досега не са били подавани сигнали за протичащото се с него. Освен това то имало следи от удари и по лицето. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР