Случаят е от вчера. След сигнал криминалисти от областната дирекция

...
Случаят е от вчера. След сигнал криминалисти от областната дирекция
Коментари Харесай

Удар на полицията! Откриха 2 наркооранжерии и лаборатория в дома на рускиня в Монтанско /снимки/

Случаят е от през вчерашния ден. След сигнал криминалисти от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Монтана и Участък Якимово са направили претършуване в частен парцел в Якимово. Къщата е населявана от 62-годишна гражданка на Руската Федерация, със статут на непрекъснато пребиваваща на територията на Република България.
При процесуално-следствените дейности са открити 2 оранжерии, ситуирани в задния завършек на парцела. В едната били засадени 145 растения от типа на конопа, с височина към 120 см, а в другата - 227 броя конопени растения, с височина към 40 см.
В мазето на къщата било намерено оборудвано помещение с построена апаратура за развъждане на канабисови растения и засадени в саксии 107 растения, с височина към 20 см.
Изетото количество канабисови растения е 479 бр., с тегло 72 кг. В стопанска сграда в двора на парцела са открити и 3 кашона със зелена суха тревиста маса, с общо тегло 5 кг, както и 4 лампи, 4 трансформатора и машина за произвеждане на хашиш. От спално помещение в къщата са конфискувани и 2 820 къса цигари от разнообразни марки, без български акцизен бандерол.
По случая са формирани досъдебни производства по член 354а, алинея 1 и член 354в, алинея 1 от Наказателен кодекс и кореспонденция по чл.234, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР