Случаят е от столичния квартал Овча Купел. Съседи твърдят, че

...
Случаят е от столичния квартал Овча Купел. Съседи твърдят, че
Коментари Харесай

Тежко болна жена е държана под ключ, без храна и лекарства и със съмнения, че върху нея е упражнявано насилие

Случаят е от столичния квартал „ Овча Купел ". Съседи настояват, че дамата е оставена без грижи, с цел да се утежни здравето й и да й вземат жилището. На фрагменти от охранителни камери се вижда по какъв начин тя се влачи във входа на блока, в опит да избяга.

Когато умира майка й, а щерка й отпътува да работи в чужбина, някогашната й свекърва и братът на някогашният й брачен партньор, се настаняват в жилището й под предлог, че ще й оказват помощ.

Съседи обаче настояват, че дамата е държана заключена, упражнява се физическо принуждение и майката на някогашния й брачен партньор желае да й вземе жилището. Хората от блока описват, че болната жена е държана под ключ от към година. „ Те не са й никакви, настаниха се в дома й и очевидно имат някаква цел ", описват те.

Според живущите в същия блок, изясняват какъв брой е влошено физическото положение на дамата. „ Изключително слаба е, видях я в потресаващо положение - с памперс, мръсна тениска и рана на главата "

Извеждали дамата, само, когато трябвало да я закарат до пощата, с цел да й вземат пенсията. Условията в жилището на болната жена били под всякаква рецензия, споделя Мариян Иванов, който преди две години влезнал, с цел да в профил повреда. Вътре беше цялостно с дървеници, а дамата беше мръсна, некъпана. Според мен не беше и яла от няколко дни, споделя той.

Докато можела сама, някогашната й свекърва и девера й, принуждавали дамата да проси пари и цигари, след което да им ги дават, настояват още съседите. Дъщерята на дамата от няколко години живее в чужбина и също е с постоянно заболяване. Твърди, че върху нейната майка е упражнявано принуждение за да й се вземе жилището. Дъщерята на дамата споделя, че от месеци не може да приказва с майка си по телефона.

През март тази година, съседите на болната жена подават сигнал от полицията. Органите на реда изясняват, че апартаментът бил запечатан, а някогашната свекърва и девера й, били изведени от жилището.

Жената е била прегледана във ВМА, като лекарите не са открили следи от принуждение. С помощта на обществените, болната жена е била настанена в болница в Бухово. Бившата й свекърва обаче я е намерила и я е прибрала още веднъж в жилището.

Аз се грижа доста добре за нея. Тя беше в болница, само че като ме видя, се зарадва и си я взех, споделя някогашната свекърва на дамата. Аз я храня, само че тя желае доста повече. Давам й медикаменти, в този момент се усеща по-добре, в сравнение с в болничното заведение. Ще взема количка, с която да я разхождам, споделя някогашната свекърва на дамата.

От Софийската районна прокуратура обясниха, че е формирано досъдебно произвеждане, за насила, по отношение на болната жена. От дирекция „ Социално подкрепяне " са намерили метод дамата да бъде настанена в лечебно заведение. Това обаче може да се случи единствено с нейно единодушие.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР