Случаят е от 28 октомври – когато веднага след изборния

...
Случаят е от 28 октомври – когато веднага след изборния
Коментари Харесай

Само в БЛИЦ: Ситуацията в Дулово е буквално инфарктна, прокуратурата проверява зам.-кмета!

Случаят е от 28 октомври – когато незабавно след изборния ден стана ясно, че досегашният кмет на Дулово доктор Юксел Ахмед /ГЕРБ/ не съумя да резервира властта на първи тур и отива на балотаж със Сезгин Галиб /ДПС/.

Преди 4 години някогашният изборджия №1 на ГЕРБ Цветан Цветанов направи пробив посредством хитро „ поднасяне на моркова “ и овластяване на някои фигури измежду турското малцинство. Така до актуалните избори Дулово бе бастион на ГЕРБ.

Изненадващо или не обаче макар всяческите механизми за влияние върху хората претендентът им доктор Ахмед не сграбчи всенародната обич. Вероятно този факт е съдействал за изнервеното състояние в лагера му и битката за кокала станала яростна.

Сред най-дейните фигури в Дулово и околия е заместник-кметът Юксел Исмаил – апетитен от мнозина за сивия кардинал в общината и този, който „ коли и беси “.

В деня след изборите сред него и елементарен чиновник в общината или по-точно в отдел „ Озеленяване “ – Левент Берихан, зародил противен спор. Привидно той е безусловно монотонен – за премитането на съответен регион, само че в действителност е надалеч по-дълбок и прозират претекстове, прекомерно разнообразни от чисто служебните.

БЛИЦ разгласява жалбата по случая. Тя е подадена от Движение за права и свободи и е срещу заместник-кмета Юксел Исмаил, за чиито дейности от Движение за права и свободи молят органите на Министерство на вътрешните работи да извършат следствие. Жалбата е била препратена по подготвеност на Районна прокуратура – Дулово, откъдето са разпоредили инспекция по случая. В нея тъкмо и ясно е разказано какво се е случило, БЛИЦ единствено ще маркира и някои други елементи, които дават много отговори:

Служителят Левент Берихан е братовчед на регионалния ръководител на ДПС-Варна Сали Табаков и неговия брат и някогашен народен представител Митхат Табаков. Съответно, съгласно кухненската информация на медията ни, Юксел Исмаил е креатура точно на Табаков, който му подал ръка да се развива, само че след това той му забил „ нож в гърба “, като обслужил друга партия.

Нашите източници в Дулово разясниха, че разпрата на 28-и почнала с едно недвусмислено подхвърляне от страна на заместник-кмета към Левент, че „ доста го виждали в депесарски коли, от на следващия ден те желая на улицата с метлата “. Съответно Берихан се възпротивил, тъй като подканата била унизителна и тенденциозна, а също така – практическата активност, която правил в „ Озеленяване “, била друга.

Заради абсурда, опасността за дисциплинарно уволняване и угрозата да остане без работа Левент вдигнал кръвно. Човекът отглеждал самичък щерка си, която е абитуриентка, и мисълта, че няма да има прехранване, го докарала до рецесия.

Потърсил лекарска помощ в болничното заведение в Дулово – работното място на доктор Юксел Ахмед, преди да бъде определен за кмет и където е общоизвестно, че има позиции. Берихан разказал на персоналния си доктор какво е претърпял, че има стягане в сърдечната област и че моли за болничен, с цел да се отърси от шока. Болничен му бил отхвърлен, се показва в жалбата на Левент, също по този начин не му било направеено и ЕКГ. Издадена му била обаче бланка за кардилог. Берихан посетил доктор Кирякова, завеждащ МБАЛ-Дулово, която му декларирала: „ Ти не си за мен “, се твърди още в жалбата.

Берихан тръгнал с персонален превоз да търси кардиолог в Силистра. Така стигнал до доктор Чобанска, която открила посредством ЕКГ, че Левент Берихан е получил „ изострен миокарден инфаркт, задно низък диафрагмален “. По неотложност се наложило да бъде превозен в профилирана болница по кардиология, където му вградили стенд.

Орлин ФИЛИПОВСКИ, БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР