Случаят е от 11-ти октомври тази година в района на

...
Случаят е от 11-ти октомври тази година в района на
Коментари Харесай

Условна присъда за шофьор, превозвал 6-ма мигранти от Сирия и Сомалия

Случаят е от 11-ти октомври тази година в региона на село Долни Кортен, община Трекляно. 21-годишен мъж от Черна гора превозвал с лек автомобил " Фиат " и е подпомагал шестима чужденци да преминат границата на страната в нарушаване на закона. Деянието не е осъществено до дъно, групата е арестувана.

 

Районен съд му наложи наказване " отнемане от независимост " за период от 2 години, както и санкция от 5000 лв.. На двама от обвинените бежанци, които са малолетни, съдът наложи наказване " публично неодобрение ", а на останалите - " отнемане от независимост " за период от 3 месеца и санкция в размер от по 100 лв.. 

 

Одобрените съглашения имат последствията на влезнала в действие присъда. Определенията на Районния съд са дефинитивни и не подлежат на обжалване. Пребиваването и задържането на бежанци в Треклянско е всекидневие. 

 

Чужденците употребяват известни и на локалните хора направления, с цел да стигнат през границата до Босилеград, където има център за бежанци, а оттова поемат към Западна Европа, разясняват в Треклянско.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР