Случаят добри популярност през октомври миналата година. Младата родилка Симона

...
Случаят добри популярност през октомври миналата година. Младата родилка Симона
Коментари Харесай

Не откриха нарушения по случая с родилката от Сандански с тежки усложнения след секцио

Случаят положителни известност през октомври предходната година. Младата родилка Симона Шопова едвам оцелява след секцио в болничното заведение в Благоевград. Тя ражда второто си дете на 6 октомври, а четири дни по-късно е изписана с температура и болки в гърдите. Ден по-късно е призната по неотложност в благоевградската болница с течност в корема.

На 13 октомври е превозена по неотложност в столичната болница " Майчин дом ". Според медиците дамата е била с възпаление на съвсем всички органи и перитонит. За това стартират незабавна животоспасяваща интервенция, в която взе участие и коремен хирург от " Александровска " болница. За да спасят Симона обаче, лекарите са принудени да отстранят реподуктивните ѝ органи.

След инспекциите на Изпълнителна организация " Медицински контрол " в МБАЛ Благоевград, СБАЛАГ " Майчин дом " и УМБАЛ " Александровска " не са открити нарушавания . Агенцията е поискала и подпомагане от външен специалист, излиза наяве от констативните протоколи, които цитира и които е получила по Закона за достъп до социална информация.

От документите, в които цялата информация за здравословното положение на дамата е заличена, излиза наяве, че в предишното тя е претърпяла и друга интервенция. За нея обаче няма данни по какъв начин е протекла и имало ли е затруднения.

Младата жена не е поискала да разяснява резултатите от инспекцията. Съпругът ѝ Георги Шопов е съобщил единствено, че са наели юрист.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР