Случаят Битоля показва, че не трябва да вдигаме ветото на

...
Случаят Битоля показва, че не трябва да вдигаме ветото на
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов: Случаят Битоля показва, че не трябва да вдигаме ветото на РС Македония

Случаят " Битоля " демонстрира, че не би трябвало да подвигаме ветото на районен съд Македония, счита почетният ръководител на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов.

В предаването " Лице в лице " по БТВ той акцентира, че случаят със запалването на българския клуб " Иван Михайлов " в Битоля е още едно доказателство, че от десетилетия македонците се възпитават в антибългаризъм. И по тази причина съгласно него Скопие няма място в Европейски Съюз, до момента в който тази политика не се промени.

" Нищо по това, което визира общата ни история, правата на българите, езика на омразата в Договора за добросъседство не е направено ", уточни Каракачанов. И добави: " Тези хора в Скопие разчитат, че Съединени американски щати поради свои ползи ще ги вкарат в Европейски Съюз ".

" Няма по-отстъпчив човек от настоящия министър председател към техните претенции, само че те и него посрещнаха с оскърбителни надписи, тъй като щом е българин, би трябвало да го оплюем. Така са възпитавани ", продължи Каракачанов. Той уточни, че клубът " Иван Михайлов " съществува от три години, регистриран е от македонския съд.

Каракачанов съобщи, че представители на български организации в районен съд Македония са викани у нас и са обработвани. На въпрос кой ги е викал, Каракачанов уточни, че македонската тематика в държавното управление движат двама души - съветничката на премиера Весела Чернева и шефката на кабинета му Лена Бориславова.

Почетният ръководител на Вътрешна македонска революционна организация попита също по този начин какъв е резултатът от работата на осемте българо-македонски комисии, които бяха основани от министър председателите Петков и Ковачевски.

Той отговори и на въпроси, свързани с тезата, че който бави присъединението на Скопие към Европейски Съюз, обслужва ползите на Путин. " Виждате ли разлика сред американската и съветската позиция за Македония? Аз не виждам ", сподели в умозаключение Карасимир Каракачанов.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР