Случаите с пневмонии след грип се увеличават в болниците в

...
Случаите с пневмонии след грип се увеличават в болниците в
Коментари Харесай

Ръст на случаите на пневмонии след грип в болниците в Смолянско

Случаите с пневмонии след грип се усилват в лечебните заведения в област Смолян след оповестяването на грипна зараза, съгласно информация от болнични заведения в Смолян и Девин.

В МБАЛ - Смолян са признати през последната седмица пациенти с затруднения от грип, които най-често са пневмонии, съобщи доктор Марин Даракчиев, шеф на болничното заведение. Според него покачването на случаите е в границите на естествените равнища за изискванията на грипна зараза и за зимните месеци.

Повече случаи с остри респираторни болести (ОРЗ) и пневмонии след грип са приети в болница в Многопрофилната болница за интензивно лекуване - Девин през последните две седмици, осведоми Радка Грозданова, шеф на здравното заведение.

Според нея медиците регистрират към този момент отшумяване на грипната вълна, а тежки случаи на затруднения след грипния вирус към този момент няма.

Нивото на заболеваемост от грип и остри респираторни болести (ОРЗ) в област Смолян записва понижение през последната седмица - 232,74 на 10 хиляди, до момента в който през предходния интервал записаната стойност е 325 на 10 хиляди, сочат данни на Регионалната здравна ревизия.

Най-голям е броят на пациентите с грип и ОРЗ във възрастовите групи от пет до 14 година и 15 - 29 година Областният действен щаб за битка с грип и ОРЗ ще организира съвещание през днешния ден, на което ще стане дали ще се удължи грипната зараза след 31 януари.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР