Случаите с болни от Covid-19, които са обявени за излекувани,

...
Случаите с болни от Covid-19, които са обявени за излекувани,
Коментари Харесай

СЗО отхвърли хипотезата за повторно заразяване при излекувани от Covid-19

Случаите с заболели от Covid-19, които са оповестени за излекувани, а по-късно са дали позитивни проби, в действителност са свързани с кафези, които са останали в белите дробове след излекуването, оповести Световната здравна организация (СЗО), представена от Франс прес. Това наподобява отхвърля опцията да става въпрос за повторна зараза.

Преди няколко седмици десетки случаи с излекувани южнокорейски пациенти, които са дали позитивни проби, повдигнаха редица въпроси и станаха причина за безпокойствие. Без да загатва южнокорейските случаи, СЗО заяви, че е осведомена за тези пациенти.

" В сходство с това, което знаем въз основа на скорошни данни, пациентите наподобява изхвърлят материал, останал в белите им дробове, в границите на стадий от възобновяване си ", означи СЗО. " Трябва редовно да събираме проби, с цел да разберем какъв брой дълго въпросните пациенти са гостоприемници на живия вирус. "

Преди няколко дни Мария ван Керкхове от СЗО увери, че мъртви кафези в белите дробове са повода за сходни позитивни проби. " Не става въпрос за инфектиран вирус, нито за повторна зараза или реактивиране. Това е част от процеса на възобновяване ", сподели тя.

Макар проучвания да демонстрират, че у инфектирани хора се появяват антители три седмици след болестта, това не дава отговор на значими въпроси: Имунизирани ли сме след заразяване с новия ковид? Ако да, доколко и за какъв интервал?
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР