Случаите на заразени с коронавирус в Бургаска област продължават да

...
Случаите на заразени с коронавирус в Бургаска област продължават да
Коментари Харесай

Бургас влезе в жълтата COVID зона

Случаите на инфектирани с ковид в Бургаска област не престават да нарастват. От три дни региона мина от зелената в жълтата зона на повишен риск. Лечебните заведения поетапно стартират още веднъж да откриват Коронавирус кревати, съобщи БНР.

" Случаите в Бургас се усилват, въпреки и не стремително ", показва шефът на районната здравна ревизия доктор Георги Паздеров.

" Тенденцията е трайна. Първият рубеж, заложен в проекта на министъра, е 100 на 100 000 на 14 дни. Ние в този момент сме 23-24 на 100 000 души ".

Областта се приготвя да посрещне ново нарастване на болните. В Бургас са разкрити 34 Коронавирус кревати и още четири интензивни. " Предстои през днешния ден едно Инфекциозно поделение с 8 кревати в Айтос да отвори. А в понеделник ще отворят и в другите огромни многопрофилни лечебни заведения поетапно, според от броя на болните ".

" Другата седмица се чакат резултатите от пробите на инфектираните филипински моряци в Бургас, както и на регистрирани с Коронавирус чужденци. От по-предната седмица доказаните случаи са три ", сподели доктор Паздеров.

Официално откритите случаи на Делта разновидността в региона са 7.
 Ангел Кунчев: От август се чака повишение на заболеваемостта Ангел Кунчев: От август се чака повишение на заболеваемостта
Недобра вероятност пред Европа, освен поради делта-варианта на COVID-19, само че и поради четвъртата вълна, която стартира да визира все п...

В понеделник ще се организира съвещание на регионалния спешен щаб, на който ще се разиска готовността на лечебната мрежа в района. Вече са предизвестени регионалният шеф, кметовете на общини и шефовете на здравните заведения в региона. Ще се разиска още редът, по който ще се отварят Коронавирус леглата, според от броя на болните и каква е готовността на лечебната ни мрежа да посрещне нов растеж на болните.

Здравният министър чака отчет от съвещанието до 29 юли. Свикването на спешните щабове в Бургас и страната са били разпоредени точно от него.

 

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР