Случаите на заболели от COVID-19 в област Враца се увеличават,

...
Случаите на заболели от COVID-19 в област Враца се увеличават,
Коментари Харесай

Увеличават се случаите на заболели от COVID-19 във Врачанско


Случаите на болни от COVID-19 в област Враца се усилват, само че заболеваемостта към този момент е под 300 на 100 хиляди поданици, сочат данните на Регионалната здравна ревизия (РЗИ).
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 31939
На 1 август заболеваемостта е била 263 на 100 хиляди при регистрирани два нови случая на инфектирани с ковид. Днес, 2 август, към този момент нивото на заболеваемост е 284 при оповестени 76 нови случая на позитивен резултат за заболяване от COVID-19. 

В лечебни заведения поради затруднения от протичането на болестта са настанени 18 пациенти, а ден преди този момент те са били 21,  сочат данните на РЗИ. През последния месец е регистриран единствено един случай на умрял с COVID-19.

Продължава действието на противоепидемичните ограничения, въведени на 21 юли със заповед на шефа на здравната ревизия във Враца, когато региона мина в алената зона на заболеваемост. В тях се планува носенето на маски в лечебните, обществените заведения, както и в институциите, където се дават обществени услуги и има огромно скупчване на хора. Изискването на съблюдаване на отдалеченост от метър и половина също е в действие. Въведен е засилен надзор за болни при приемането на деца в детските заведения и в предприятията при започване на работния ден. Временните ограничения са в действие до 28 август. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР