Случаите на рак в Европа се увеличават, но свързаната със

...
Случаите на рак в Европа се увеличават, но свързаната със
Коментари Харесай

Случаите на рак в Европа се увеличават, но смъртността от болестта намалява

Случаите на рак в Европа се усилват, само че свързаната със болестта смъртност понижава, оповести Световната здравна организация (СЗО), представена от Франс прес.

Данните сочат, че 2,4 на 100 от популацията на континента са били наранени от рак през 2014 година, като това съответствие е било на половина по-малко през 2000-ата година Данните скриват основни разлики според от типовете рак и обособените страни. В Швеция, Норвегия, Финландия, Дания и Исландия случаите на рак са два пъти повече, като засягат 5 % от популацията, до момента в който в 9-те стани от Оперативно-наблюдателно дело, която включва Беларус, Грузия и Русия, засягат едвам 1,8 на 100 от популацията. Случаите на рак в Европейски Съюз засягат 2,8 на 100 популацията. Те са малко повече измежду дамите, в сравнение с измежду мъжете.

"Многото случаи на рак в северните райони на Европа свидетелстват за триумфа на локалните стратегии за разкриване на болестта - съобщи експертката Клаудия Щайн от СЗО. - Въпросните стратегии разпознават някои типове рак, преди да се появят признаците на заболяването. Това улеснява лекуването й, само че "надува " цифрите. "

Случаите на рак на гърдата са се нараснали с 30 на 100 от 2000-ата година Смъртността в резултат на болестта обаче понижава от края на 90-те години на предишния век - 20 смъртни случая на 100 000 дами през 2015 година, при 23,8 смъртни случая през 2000-ата г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР