Случаите на приемане в болница заради COVID-19 в Австралия намаляха

...
Случаите на приемане в болница заради COVID-19 в Австралия намаляха
Коментари Харесай

Хоспитализациите заради COVID-19 в Австралия намаляха най-ниското си ниво от седмици

Случаите на приемане в болница поради COVID-19 в Австралия понижиха до най-ниското си равнище от съвсем три седмици, съобщи Ройтерс. Агенцията отбелязва, че стабилизирането на броя на ежедневните заразявания е засилило очакванията, че най-сериозното разпространяване на ковид, подхранвано от разновидността Омикрон, може би е минало.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30381
Хоспитализациите спаднаха през днешния ден до към 4600, като във всички австралийски щати се следи намаляване след върховото ниво от съвсем 5400 признати в болница преди седмица.

Министър-председателят Скот Морисън сподели, че е упълномощил на здравните управляващи да ревизират по какъв начин това развиване се отразява върху системата на опазването на здравето, преди още повече да разхлаби рестриктивните мерки.

Миналата седмица той съобщи, че се надява интернационалните граници да може още веднъж да бъдат изцяло отворени преди Великден.

Авиокомпаниите и туристическите компании, които са тежко наранени от локдауните през последните две години, се надяват на бързо отваряне на границите за всички туристи.

Днес Австралия заяви за малко над 40 000 нови заразявания с ковид. Разпространението на вируса мощно се усили през последните два месеца вследствие на Омикрон, като в този интервал бяха регистрирани близо 2,3 милиона случаи. Преди това страната беше отчела единствено към 200 000 заразявания от началото на пандемията.

Досега са сложени 8,2 милиона бустерни дози ваксина против COVID-19, което се равнява на половината от броя на австралийците, имащи право на това, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30381  COVID-19 в България: Още 87 жертви на подлия вирус COVID-19 в България: Още 87 жертви на подлия вирус  Още 32 случая на ковид са открити на Олимпиадата в Пекин Още 32 случая на ковид са открити на Олимпиадата в Пекин  Протестите в Канада против имунизациите провокираха отвращение Протестите в Канада против имунизациите провокираха възмущение
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР