Случаите на отравяне с мелатонин сред децата в САЩ се

...
Случаите на отравяне с мелатонин сред децата в САЩ се
Коментари Харесай

Все повече деца в САЩ се тровят с мелатонин

Случаите на отравяне с мелатонин измежду децата в Съединени американски щати се усилват, като огромен растеж се регистрира по време на коронавирусната пандемия, съобщи Асошиейтед прес, цитирайки американско изследване.

всекидневно се взима за подкрепяне на съня.

Миналата година Центровете за надзор на отровите в Съединени американски щати са получили над 52 хиляди позвънявания за малчугани, използвали тревожни количества от хранителната добавка – шест пъти повече случаи по отношение на към десетилетие по-рано.

В множеството от тях става въпрос за деца, които инцидентно са попаднали на флакони с мелатонин, някои от които са под формата на детски дъвки.

“Родителите може да считат мелатонина за еквивалент на витамин и да го оставят на нощно шкафче”, споделя доктор Карима Лелак, експерт по незабавна медицина в Детската болница в Мичиган и водещ създател на проучването. То е оповестено от Центровете за надзор и профилактика на болесттите в Съединени американски щати.

“Това е лекарство, което има капацитет да аргументи вреди и би трябвало да бъде сложено в аптечката”, прибавя тя.

Лелак и сътрудниците й преглеждат отчети до Центровете за надзор на отровите в Съединени американски щати от 2012 година до 2021 година В този интервал са докладвани повече от 260 хиляди случаи на деца, приели прекалено много мелатонин. Те съставляват 0,6 на 100 от всички позвънявания във ведомството през 2012 година и към 5 на 100 – през 2021 година

В към 83% от случаите хлапетата не са посочили никакви признаци, само че при други е следено повръщане, дихателни проблеми или други проблеми.

За обсъждания от експертите интервал повече от 4000 деца са настанени в болница, като пет от тях са сложени на апаратно дишане, а две, които не са навършили и две години, са умряли.

Повечето от приетите в болница са младежи и за доста от тях се счита, че са създали опит за самоубийство.

Случаите на отравяния с мелатонин се усилват най-малко от десетилетие, само че максимален е растежът след експлоадирането на пандемията. Между 2019 и 2020 година броят е повишен с 38 на 100.

Според лекар Лелак аргументите за това евентуално са няколко. Заради рестриктивните мерки и виртуалното образование повече деца оставаха у дома целодневно, което значи, че са имали повече благоприятни условия за достъп до мелатонин. Освен това пандемията провокира стрес и тревога, нарушаващи съня, което евентуално е предиздвикало повече фамилии да прибегнат към хранителната добавка.

Мелатонинът е хормон, който подкрепя контрола над съня. Той става доста известен като средство, подпомагащо заспиването и продажбите му в Съединени американски щати скочиха със 150 на 100 в интервала сред 2016 година и 2020 година

В Съединени американски щати мелатонинът се продава като хранителна добавка и не предстои на регулациите, прилагани при лекарствените препарати, отбелязва Асошиейтед прес.

Avoid Blue Light and Electronic Displays after 8:00 pm. You ought to disconnect in order for your Circadian Rhythm to set properly. As long as you force your eyes to perceive False Daylight, your physiology will not produce the correct amount of melatonin:

— ILSGT&T! (@Republican4USA)
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР