Случаите на нови инфекции с Covid-19 през седмицата 24-30 юли

...
Случаите на нови инфекции с Covid-19 през седмицата 24-30 юли
Коментари Харесай

Covid-19 инфекциите се увеличават в Гърция, лекарите призовават маските да се върнат в болниците

Случаите на нови инфекции с Covid-19 през седмицата 24-30 юли са се нараснали спрямо миналата седмица , съгласно седмичния отчет на Националната организация за публично здраве (EODY), оповестен в четвъртък. В същото време Федерацията на болничните лекари упорства за абсолютно връщане на наложителните маски в лечебни заведения и други здравни заведения, оповестява " Кийп толинг Грийс ".

Приетите в болница за ковид (321) се усилиха предходната седмица и също набъбнаха с 41% като цяло в съпоставяне със междинната седмична хоспитализация през последните четири седмици.

Броят на новите интубации (9) през седмицата 24-30 юли леко понижава спрямо миналата седмица, като спада със 125% в съпоставяне със междинния брой нови интубации през последните четири седмици.

В момента в гръцките лечебни заведения има 16 интубирани Covid-пациенти.

През същата седмица са умряли 24 души, инфектирани с covid-19. Средната възраст на умрелите е 87,5 (възрастов диапазон: 67-97).

Седмичното взимане на проби от вирусното натоварване в градските боклуци в Гърция сподели повишение на SARS-CoV-2 в 8 от 10 тествани района .

По отношение на грип през седмицата от 24 до 30 юли няма нито един случай, изискващ банкет в интензивни отделения , нито нов смъртен случай.

Общо 68 души с грип са приети в болница в интензивни отделения от началото на грипния сезон, а 26 души са умряли.

Болничните лекари реагираха на издаденото на 24 юли циркулярно писмо от Министерството на здравеопазването, което отстранява мярката за наложително носене на маска от личния състав на болничното заведение, пациентите и посетителите или съпроводените лица.

В изказване, издадено от Федерацията на асоциациите на болничните лекари (OEGNE), болничните лекари подчертаха нуждата от опазване на задължението за потребление на маски от здравния личен състав , пациентите и съпътстващите ги лица в здравните звена , като показаха, че вътреболничното разпространяване на COVID- 19 към момента е огромен проблем .

Въпреки обстоятелството, че тежките индикатори на епидемията са намалели доста, COVID-19 продължава да тревожи здравната система на Гърция и е показателно, че предходната седмица повече от 300 пациенти, инфектирани с вируса, са били признати в лечебни заведения в цялата страна.

В изказване Федерацията дефинира като " неправилно и извънредно рисково " неотдавнашното унищожаване на задължението за потребление на респираторна защитна маска в здравните заведения, като се изключи здравния личен състав, който влиза в контакт с високорискови пациенти (онкологични, имуносупресирани, трансплантирани, приети в болница в интензивно отделение) и пациенти, принадлежащи към високорискови групи.

Федерацията означи, че потреблението на мощно защитни маски от пациенти, обслужващи пациенти и здравен личен състав " би трябвало да продължи на всички места дружно с други защитни ограничения ".

В изказването се прибавя, че " е изцяло неетично да се излага всеки пациент на риск от вътреболнично предаване, даже и да няма известна самостоятелна история на заболяване, което да го подготвя към имуносупресия. И най-после, неетично и ненаучно е да се " заобикалят " способените наложителни научни органи на лечебните заведения (комисии по инфекции). "

Струва си да се означи, че съгласно Националната организация за публично здраве през седмицата от 17 до 23 юли се следи 50% нарастване на броя на приетите в болница заради COVID-19 в съпоставяне със междинния седмичен брой нови хоспитализации в интервала от юни 19 до 16 юли (306 против 204).

Регистрирани са 15 смъртни случая на COVID-19 при приблизително 17 на седмица през предходния интервал.

Наблюдението на вирусния товар в градските отпадъчни води сподели увеличение на циркулацията на вируса SARS-CoV-2 в четири от десетте тествани области (Солун, Патра, Ираклион и Янина ).
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР