Случаите на недостиг на лекарства в аптеките в Нидерландия през

...
Случаите на недостиг на лекарства в аптеките в Нидерландия през
Коментари Харесай

Рекорден недостиг на лекарства в Нидерландия

Случаите на дефицит на медикаменти в аптеките в Нидерландия през 2022 година е повишен с 50% по отношение на миналата година и е достигнал рекордно високи стойности, заяви Анадолската организация, цитирайки отчет на фармацевтичната организация KNMP.

Докладът демонстрира, че през миналата година са регистрирани 1514 дефицита спрямо 1007 през 2021 година

Средната дълготрайност на дефицита на медикаменти през 2022 година е била 91 дни, а 57% от са били позволени в границите на 10 седмици, се споделя в отчета.

Според забележителните неналичия на медикаменти през 2022 година включват таблетки метилфенидат, таблетки бензбромарон, течност за инжектиране на окситоцин, таблетки клобазам и капки за очи хлорамфеникол.

За да се ограничи оптимално дефицитът на медикаменти, на 1 януари тази година влезе в действие предписание, което задължава търговците на едро и притежателите на позволения за приложимост да поддържат „ задоволителни ресурси “ от медикаменти.

Правилото планува, че притежателите на позволения за търговия би трябвало да поддържат незабавен ресурс от медикаменти за шест седмици, а за търговците на едро този ресурс е две седмици от 1 януари и четири седмици от 1 юли.

„ Има вяра, в този момент, когато държавното управление изисква да бъдат основани спомагателни ресурси. Важно е всички да се придържат към това ", споделя Арис Принс, ръководител на KNMP. " Това е безусловно належащо, тъй като пациентите, фармацевтите и другите снабдители на медицински грижи изпитват извънредно доста проблеми всеки ден. “

Подчертавайки зависимостта на Нидерландия от далечни страни като Китай и Индия във връзка с медикаментите, Принс съобщи, че " ние сме уязвими ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР