Случаите на липсващи пари в касите на фирми, които според

...
Случаите на липсващи пари в касите на фирми, които според
Коментари Харесай

Данъчните в Търново проверяват 73 фирми за пари на каса

Случаите на изчезнали пари в касите на компании, които съгласно счетоводните данни би трябвало да са налични, се усилват. Затова, към този момент са в ход предоставените от две седмици 242 инспекции на територията на Търговско дружество на Национална агенция за приходите във Велико Търново.

Данните от счетоводните салда на доста юридически лица сочат, че имат огромна сума пари в брой. Инспекторите на Национална агенция за приходите ревизират дали  комерсиалните дружества  и нестопанските организации не са направили прикрито систематизиране на облага. Според данните, 242 са компаниите на територията на седемте области във великотърновската дирекция, които имат в касите си по над 1 милион лв. в брой. Във Велико Търново тези компании са общо 73. Всички те собственоръчно са заявили високата наличност в касите си.

До края на септември компаниите, които са направили прикрито систематизиране на облага, имат опция законно да подадат Национална агенция за приходите коригиращи заявления за 2016 година
В началото на октомври по отношение на фирмите-нарушители ще бъдат предоставени нови инспекции и проверки, показват от Национална агенция за приходите.

„Проверките на Национална агенция за приходите демонстрират, че в всеобщия случай става въпрос за чисто счетоводно изписване на средства от касата в интерес на съдружници за разноски, които не са свързани с активността на сдружението, да вземем за пример, скъпи командировки до екзотични страни, прилагане на непознати активи за персонални потребности на акционерите и други“, оповестиха от приходното ведомство в остарялата столица.

Подозренията на данъчните се засилвали и от обстоятелството, че сега съществува възбрана за разплащания в брой над 10 000 лева

„Ако при инспекциите бъдат открити данъчни и осигурителни нарушавания, ще стартират проверки, с цел да бъдат открити неплатените налози и осигурителни вноски за последните пет години с цялата суровост на закона“, предизвестяват от Търговско дружество на Национална агенция за приходите във Велико Търново.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР