Случаите на липсващи пари в касите на фирми, които според

...
Случаите на липсващи пари в касите на фирми, които според
Коментари Харесай

НАП не намери в касите на фирмите парите, които бяха декларирани, че са там

Случаите на изчезнали пари в касите на компании, които съгласно счетоводните данни би трябвало да са налични, стават от ден на ден в хода на почналите преди 2 седмици 550 инспекции на Национална организация за приходите (НАП).

Данните от счетоводните салда на хиляди юридически лица сочат, че имат огромна сума пари в брой.

Инспекторите на Национална агенция за приходите ревизират дали комерсиалните сдружения и нестопанските организации са направили прикрито систематизиране на облага. Според данните, които сами са подали в Национална агенция за приходите, 1289 от компаниите имат в касите си по над 1 млн. лева в брой. Над 10 000 са сдруженията с налични пари в брой над 100 000 лева, написа деловото издание econ.bg.

До края на септември компаниите, които са направили прикрито систематизиране на облага, имат опция законно да подадат коригиращи заявления за 2016 година, поучават данъчните и предизвестяват, че при започване на октомври фирмите извършители ще бъдат подложени на нови инспекции и проверки.

Проверките на Национална агенция за приходите удостоверяват, че в всеобщия случай става въпрос за чисто счетоводно изписване на средства от касата в интерес на съдружници за разноски, които не са свързани с активността на сдружението – да вземем за пример скъпи командировки до екзотични страни, прилагане на непознати активи за персонални потребности на акционерите и други сходни.

Подозренията на данъчните се ускоряват и от обстоятелството, че сега съществува възбрана за разплащания в брой над 10 000 лева Ако при инспекциите бъдат открити данъчни и осигурителни нарушавания, ще стартират проверки, с цел да бъдат открити неплатените налози и осигурителни вноски за последните пет години.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР