Случаите на Ковид-19 вече са повече сред младежите на по

...
Случаите на Ковид-19 вече са повече сред младежите на по
Коментари Харесай

Случаите на Covid-19 вече са най-много сред младите

Случаите на Ковид-19 към този момент са повече измежду младежите на по 20 години, в сравнение с измежду другите възрастови групи, заяви Юнайтед прес интеренешънъл.

Изследване на Американските центрове за надзор и профилактика на болесттите откри, че през юли и август 20 % от случаите на Ковид-19 в Съединени американски щати са били измежду хора на 20 години. Това се отразява и на възрастното население, което боледува по-тежко.

В южните щати нарастването на случаите на Ковид-19 измежду 20 и 30-годишните е предшествало приблизително с над осем дни сходно нарастване измежду хората над 60 години.

" Младите може да не се нуждаят от хоспитализация, само че популяризират вируса измежду по-възрастните и уязвими хора " - сподели доктор Амеш Адалджа от университета " Джонс Хопкинс ". - Тази смяна в модела на болестта акцентира какъв брой належащо е да бъдат предпазени и изолирани уязвимите хора, изключително в домовете за възрастни ".

Подобна наклонност има и в Европа. Там междинната възраст на пациентите с Ковид - 19 от 54 години сред януари и май спадна на 39 през юни и юли, а 20-годишните са към 20 % от тях.

" Логично е младежите да се заразяват повече, като се има пред тип по какъв начин работят и се забавляват ", изясни доктор Робърт Глатър от незабавната помощ в болница " Ленъкс хил " в Ню Йорк. Освен това те са склонни да не съблюдават наредбите за обществена отдалеченост и обичат да се събират.

Макар и множеството младежи да боледуват леко, някои случаи са доста тежки. Затова експертите упорстват, че е доста значимо те да носят маски, да съблюдават отдалеченост и да поддържат добра хигиена.

Нови рестрикции в Европа

Правителството на Нидерландия заяви през вчерашния ден, че уголемява обсега на рестрикциите, с цел да спре разпространяването на ковид, откакто броят на новите случаи се усилва, съобщи ДПА.

Ограниченията към този момент важат за 14 от 25-те така наречен райони за сигурност в страната - с осем повече отпреди. (Според Закона за районите за сигурност - Safety Regions Act, организацията на пожарните служби, здравната помощ и ръководството на рецесии е поверена на един районен директорски съвет).

Мерките, наложени до момента в по-големите градове като Амстердам и Ротердам, към този момент включват районите Гелдерланд-Зюд и Северен Брабант (Брабант Ноорд). Баровете би трябвало да затварят най-късно в 01,00 ч. след среднощ в засегнатите райони, а събиранията на повече от 50 души са неразрешени.

Премиерът Марк Рюте, представен от националната осведомителна организация ANP, съобщи, че към този момент няма да вкарва рестриктивните мерки на територията на цялата страна, само че не изключи опцията. Според него налагането на рестрикции на национално ниво би се отразило доста по-тежко на стопанската система, в сравнение с в случай че районите вземат решение въз основата на локалните условия.

Страната през вчерашния ден записва 2777 нови случаи за 24 часа - най-високото ниво отдавна. Пандемията има все по-големи последствия за културния живот - цигуларят и диригент Андре Рийо анулира тазгодишния обичаен цикъл от коледни концерти, които нормално всяка година неговият Оркестър " Йохан Щраус " изнася в Маастрихт.

Датските управляващи оповестиха през вчерашния ден, че ограниченията за ограничение на разпространяването на ковид ще бъдат продължени поради нов рекорден брой на новите случаи за денонощие, съобщи ДПА. Рестрикциите, въведени преди седмица, ще продължат до 18 октомври, вместо 4 октомври, заяви здравният министър Магнус Хойнике. Баровете и заведенията за хранене ще продължат да затварят в 22,00 ч., а клиентите са длъжни да носят маски, в случай че не седят на маса.

От през днешния ден частните събирания на публични места се лимитират до 50 души, откакто същият предел наскоро бе натрапен за обществените събирания.

" Затягаме разпоредбите за частните празненства, с цел да можем да задържим отворени другите браншове от обществото колкото може повече ", сподели Хьонике. " Всеки четвърти от инфектираните е на възраст от 20 до 29 години. Нивото е прекомерно високо ", добави той.

Дания удостовери през вчерашния ден 678 нови инфекции за 24 часа, по данни на датския институт за публично опазване на здравето SSI - най-високият дневен растеж от февруари. По-високият потенциал за проби частично изяснява числата, въпреки че датските управляващи показаха паника поради поредност местни огнища през последните седмици, изключително в столицата.

Рекордни стойности в Чехия

Чешките медици са открили за миналото денонощие 2946 случая на заразяване с ковид. Това е рекордно на ден нарастване за тази седмица и е на второ място по брой случаи за един ден от началото на пандемията, заяви чешкото министерство на опазването на здравето, представено от ТАСС.

За миналото денонощие са регистрирани с 33 случая повече от през вчерашния ден. Най-сложна остава епидемиологичната конюнктура в Прага и предградието Прага-изток. На всеки 100 000 поданици там има по 210 инфектирани.

Общият брой на инфектираните от началото на пандемията в Чехия, която е с население 10,7 милиона души, е 61 318. За последните 24 часа са регистрирани 14 летални изхода. От началото на септември броят на умрелите в Чехия се усили с съвсем 160. Около половината от тях са единствено от последната седмица. Общо за миналите седем месеца умрелите в Чехия от предизвикваните от инфекцията затруднения са 581. Излекувалите се са 30 740 души.

Министърът на опазването на здравето Роман Примула, разяснявайки темповете на разпространяване на ковид в Чехия, разгласи, че е допустимо да бъдат затегнати обществените ограничавания - значително да бъде понижен разрешеният брой на участниците в всеобщи мероприятия. Властите по думите му сега съгласуват детайлностите, отчитайки опита на непознатите страни, където има възбрана за събиране на повече от 10 жители. Новите ограничения се чака да бъдат оповестени в най-скоро време.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР