Случаите на КОВИД-19 в Турция са се увеличили петкратно за

...
Случаите на КОВИД-19 в Турция са се увеличили петкратно за
Коментари Харесай

Петкратно увеличение на случаите на COVID в Турция

Случаите на КОВИД-19 в Турция са се нараснали петкратно за последните три седмици, сочат данни на турското министерство на опазването на здравето, представени от телевизия СиЕнЕн-Тюрк.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 31737
По най-нови данни през последните няколко дни са регистрирани приблизително по 8 000 новозаразени на ден. Увеличава се броят на пациентите в интензивните отделения в лечебните заведения.

В интервала 13-19 юни са били регистрирани 10 954 нови случаи, за 20-26 юни има данни за 26 635 новозаразени, а в интервала 27 юни-3 юли се оповестява за 57 113 нови случая на КОВИД-19 в Турция. 

Най-тревожна е обстановката в огромните градове в страната, като в Истанбул и Анкара случаите са се нараснали с 20 на 100. 

Експерти предлагат още веднъж да се вкара наложителното носене на защитни маски на закрито. Очаква се още по-голямо нарастване на инфектираните поради събирането на доста хора във връзка идния Курбан байрам, както и поради обстоятелството, че има голямо скупчване на туристи в огромните градове и морските курорти. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР