Случаите на коронавирус у нас вече са 81. Банско се

...
Случаите на коронавирус у нас вече са 81. Банско се
Коментари Харесай

Нови случаи на COVID-19 у нас и нови мерки срещу заразата

Случаите на ковид у нас към този момент са 81. Банско се трансформира в източник на болестта, откакто ски преподавател и туристи от Израел се оказаха с позитивни проби.

Курортът към този момент е изцяло блокиран и подложен под карантина - това предложи Националният действен щаб, а към този момент е издадена и заповед на министъра на опазването на здравето. Решението е в действие от довечера и е със период от 2 седмици.
Властта реши: Никой да не влиза и да не излиза от Банско Причината е епидемията от ковид
Към градовете с разпространяване на COVID-19 през днешния ден се прибавят Ловеч и Перник, където има надлежно по един и двама пациенти.

Бизнесменът Кирил Домусчиев е един от новите случаи, призна самият той във Facebook. Собственикът на Лудогорец написа, че първичният му тест е бил негативен, само че е изработен втори поради следващо неразположение. Така е открита заболяването.
Случаите на инфектирани с ковид към този момент са 81 Трима от инфектираните са свързани с Банско
Междувременно основният прокурор разпореди на висшата административна прокуратура да изиска информация от здравното министерство и от Министерство на вътрешните работи по какъв начин реализират контрола над рестриктивните мерки повече от двама възрастни да не се събират на публични места.
Снимка: Явор Николов
В петия ден на изключително състояние оперативния щаб заяви, за 19 нови доказани случая на ковид у нас. Пациентите са под наблюдаване, всички са в приблизително тежко положение или с минимална симптоматика.

Столичната болница " Софиямед " е следващата с пациент с COVID-19.

Председателят на Националния действен щаб ген. Мутафчийски предложи още ограничения - повече от двама възрастни да не се събират на открити пространства, а дистанцията сред всеки да бъде най-малко 2 метра.
Иван Гешев: Трябва да преминем в режим на съвсем военно състояние Става въпрос тук, в този момент, незабавно, а не на следващия ден, когато ще е късно, разгласи основният прокурор
Главният прокурор също прикани за суровост. Пред членовете на правната комисия в Народното събрание той съпостави времето с песъчлив часовник и изрече подозрения, че може би пясъкът към този момент е изминал.

" Трябва да се мине в режим на съвсем военно състояние. Незабавно да се сложи под карантина град Банско. Проблемите свързани с пътешестване на хорaта на огромни групи. Да се мисли за възбрана на екскурзии в чужбина интернационалните транспорти и придвижване на хора в градовете ", съобщи основният прокурор Иван Гешев.
Снимка: Явор Николов
На съвещание на Комисията по опазване на здравето, депутатите одобриха до 3 години затвор за всеки, който популяризира погрешна информация за короновируса, санкция - до 10 000 лв.. Тежки са наказванията и за лекарите, които не оказват помощ при епидемията - пробация до 1 година или до 1000 лева санкция.
Правната комисия одобри на първо четене ограниченията за изключителното състояние До 3 години може да лежи в пандиза всеки, който популяризира погрешна информация за короновируса
Разписана е и опцията - работодателите в усложнение, да пускат в заплатен и неплатен отпуск чиновниците си и без тяхно единодушие.
Включени са и административни облекчения - стопират се запори на банкови сметки, заплати и пенсии на физически лица, както и описи на парцели.
Утре измененията ще бъдат гласувани в нов закон в Парламента.

А здравният министър издаде заповед за изолираност на доказаните случаи.

Контактните лица и тези с леки признаци като температура под 38 градуса, кашлица и неразположение ще бъдат подлежат на домашна изолираност.

По-тежките случаи и заболелите над 60-годишна възраст би трябвало да бъдат наложително приети в болница. Предстоят да бъдат изследвани още над 250 проби.

Днес еко министърът сложи различен проблем - настоя за текстове в изключителното законодателство, които подсигуряват унищожаването на медицинските боклуци от лечебните заведения с заболели от ковид.
Бизнесът подарява пари и редуцира бюджети, с цел да помогне в битката с COVID-19 Парите ще се употребяват за закупуването на респиратори и защитни дрехи за всички медици на фронтовата линия
Призиви за дарения - от страната, и от обособени лечебни заведения

Министерството на здравеопазването откри дарителска сметка за подкрепяне на лечебните заведения - парите ще отидат за защитни комплекти за медицинския личен състав, консумативи и инсталация, включително и респиратори.

IBAN BG91BNBG96613300129302
BIC BNBGBGSD


В Сливен болница " Д-р Иван Селимински " също се обръща с молба за помощ.
От там търсят средства за два дезинфекционни апарата, единият от които е над 600 лв..

Сметка за дарения разгласи и Община Варна. В случая тя идва след запитвания от доста жители и компании, които имат подготвеност да оказват помощ.

BG49CECB97908462150000 ЦКБ АД

КОД 44 51 00 – ДАРЕНИЯ ОТ СТРАНАТА

КОД 44 52 00 – ДАРЕНИЯ ОТ ЧУЖБИНА

Средствата могат да бъдат употребявани и за заплащане на хранителни артикули и медикаменти за хора, които са под карантина, в това число за възрастни хора и хора с увреждания, които стоят у дома.

Коронавирусът и България Трима души със подозрение за ковид са в болница след злополука Затварят Банско: Полицейски екипи заеха позиция на един от входовете на града Властта реши: Никой да не влиза и да не излиза от Банско Теменужка Петкова: Няма да има прекъсване на тока при неплащане на сметки Кирил Домусчиев е болен от ковид Правната комисия одобри на първо четене ограниченията за изключителното състояние Срещу разпространяването на COVID-19: Забраняват се туристическите действия до 13 април България взе участие в взаимната социална поръчка на Европейска комисия за защитно здравно съоръжение Захариева: Туристическите пътувания би трябвало да бъдат прекратени Най-големите частни лечебни заведения са подготвени да влязат в борбата с COVID-19 При „ работните пчелички “: Борисов инспектира цех за защитни дрехи 85 медици от Втора градска болница в София са подали оставка " Героите на деня ": Хората, които са на първа линия в борбата с COVID-19 Предложение: Да се спрат услугите за настаняване от резидентен вид за възрастни 65-годишен мъж от Кубрат под карантина е напуснал страната Първи болен от ковид в Троян, работил е като ски преподавател в Банско Кънчо Стойчев: Изкарах преди два месеца COVID-19, гадно е, само че минава В Пловдив не са обезпокоени от израелската туристка, дала позитивна проба за COVID-19 в родината си Всекидневна стерилизация на жилищните блокове във Варна поради COVID-19 Блокираните поради COVID-19 в Мароко българи: Страхуваме се от реакциите на локалните хора
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР