Случаите на хепатит, установени за първи път при деца в

...
Случаите на хепатит, установени за първи път при деца в
Коментари Харесай

Испания и Ирландия съобщават за случаи на мистериозен хепатит при деца, открити за първи път в Обединеното кралство: СЗО

Случаите на хепатит, открити за първи път при деца в Обединеното кралство, към този момент са открити в Ирландия и Испания, заяви Световната здравна организация в изказване, съобщи Политико .

След като Обединеното кралство алармира за казуса по-рано този месец, в Испания бяха доказани три случая при деца на възраст от 22 месеца до 13 години, заяви СЗО. Националните органи изследват тези случаи. По-малко от пет случая на доказан или вероятен хепатит са докладвани в Ирландия, където също се организират следствия.

Причината за болестта остава неразбираема. Не е открит нито един от нормалните вируси, които предизвикват хепатит.

 

Обединеното кралство заяви за първите случаи на тежък хепатит при деца на 5 април, като до момента са открити 74 случая. Симптомите при децата включват болки в корема, диария, повръщане и жълтеница - жълто оцветяване на кожата, обвързвано с чернодробно заболяване. Децата нормално са били на възраст до 10 години.

Шест от тези деца се нуждаят от чернодробна трансплантация. Към 11 април не са регистрирани смъртни случаи измежду тези случаи, заяви СЗО, и е открит един епидемиологично обвързван случай.

СЗО означи, че в Обединеното кралство " в последно време се следи нараснала интензивност на аденовируса " и че няколко деца са дали позитивен резултат за аденовирус, ковид или и за двете - само че не е ясно дали има някаква връзка със случаите на хепатит.

Увеличаването на броя на случаите в Обединеното кралство, дружно с по-широките действия по наблюдаване, значи, че има възможност да бъдат открити още случаи на хепатит, преди да бъде открита повода за него и да бъдат подхванати подобаващи ограничения за надзор, предизвести СЗО.

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР