Случаите на дребна шарка (морбили) са се увеличили с 30%

...
Случаите на дребна шарка (морбили) са се увеличили с 30%
Коментари Харесай

Случаите на морбили в света са се увеличили с 30% миналата година

Случаите на дребна шарка (морбили) са се нараснали с 30% през 2017 година спрямо предходната година, като са провокирали гибелта на 110 000 души, оповести Световната здравна организация (СЗО), представена от Ройтерс и Агенция Франс Прес.
 

Пропуски в акциите за имунизация са довели до експлоадиране на зараза, се отбелязва в официално съобщение на СЗО, която показва трендове в разпространяването на заболяването през последните 17 години. Броят на случаите на морбили доближи своя пик през 2017 година „ Още по-обезпокоително е, че констатирахме предаване на морбили в страни, в които от години не бяха регистрирани случаи на заразяване с заболяването ”, съобщи специалистът от СЗО Мартин Фриде. „ Това навежда на мисълта, че сме на път да създадем крачка обратно ”, добави той.
 


" При липса на бързи старания за имунизиране и броене на неимунизираните деца измежду популацията, съществува заплаха да бъде премахнат траялият няколко десетилетия прогрес в отбраната на децата и общностите против тази подла болест, която може да се избегне ", добави доктор Сумия Сваниматан от здраватта организация.
 
Световната здравна организация заяви също, че сегашната зараза от тресчица ебола в ДР Конго е втората най-голяма след тази в Западна Африка, която лиши живота на хиляди хора преди няколко години. Случаите на ебола в ДР Конго към този момент са 426, като 379 от тях са доказани, а 47 - евентуални.
 

Зам. генералният шеф на организацията по въпросите за подготовка за дейности и реакция в изключителни обстановки доктор Питър Салама предсказа, че епидемията в източната част на страната ще продължи още минимум 6 месеца. Епидемията от ебола в Западна Африка аргументи гибелта на над 11 000 души сред 2014 година и 2016 г.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР