Случаите на COVID-19 в Турция са намалели 11 пъти спрямо

...
Случаите на COVID-19 в Турция са намалели 11 пъти спрямо
Коментари Харесай

Случаите на COVID-19 в Турция са намалели 11 пъти за един месец


Случаите на COVID-19 в Турция са намалели 11 пъти по отношение на равнищата отпреди един месец, е показал проф. Мустафа Неджми Илхан, член на Съвета за публични науки към министерството на опазването на здравето пред турската държавна телевизия ТРТ Хабер.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 31208
Той означи, че дневните случаи на COVID-19, които преди месец са били 111 000, в този момент са спаднали под 10 000.

Професор Илхан показва, че и в дневния брой на смъртните случаи вследствие на вируса се следи сериозен спад и сега този брой под 40.

Експертът акцентира, че в случай че не се появи по-заразен и гибелен вид на вируса, с настъпването на лятото и затварянето на учебните заведения за почивка може да се предвижда още по-голямо възстановяване на обстановката с вируса.

Професор Илхан изяснява намаляването на случаите с три съществени фактора - достигането на положително ниво на имунизация, намаляването на заразната мощ на вируса и това, че хората към този момент са се научили по какъв начин да се защищават.

Той отбелязва, че сега няма огромна претовареност на леглата в интензивните отделения в огромните лечебни заведения и е възобновен рутинният ход на работата.

Експертът предизвестява обаче, че заплахата от вируса не е отминала и по думите му е належащо да се обръща внимание за носенето на маски в затворени пространства и на слагането на бустерна доза ваксина.

Същевременно турският министър на опазването на здравето Фахреттин Коджа е декларирал пред в. " Хюриет ", че чака дневните случаи на COVID-19 да намалеят още повече в идния интервал, като е призовал още веднъж хората да си слагат ваксина и особено бустерна доза.

Той е декларирал, че би трябвало да се прояви самообладание и още няколко месеца би трябвало да се носят маски в затворени пространства и тук-там с нараснал риск от болест.

Коджа е показал също, че турската ваксина против COVID-19 Турковак обезпечава по-висок имунитет от предстоящото съгласно първите данни и наблюдения.

Той е отбелязал, че е почнала работа за това имунизацията да бъде направена по-силно настояща против актуалните и предходни разновидности на ковид.

Министърът е изтъкнал, че има забележим спад в пандемията и е подчертал, че идващото лято ще бъде по-спокойно и прелестно спрямо предходното от позиция на вируса.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР