Случаите на Covid-19 ще продължат да нарастват в световен мащаб

...
Случаите на Covid-19 ще продължат да нарастват в световен мащаб
Коментари Харесай

Фаучи към американците: Омикрон не дaва повод за успокоение

Случаите на Covid-19 ще продължат да нарастват в международен мащаб поради разпространяването на разновидността Омикрон. Американците не би трябвало да се успокояват от изказванията, че разновидността е по-малко рисков от другите. За това предизвести в неделя топ здравният специалист на Съединени американски щати Антъни Фаучи, като още веднъж загатна неимунизираните в страната като рискови, представен от " Гардиън ".

Фаучи също по този начин приветства утвърждението, изразено от експрезидента Доналд Тръмп за имунизациите и бустерите против Covid-19, макар че двамата постоянно имаха разногласия към ограниченията против пандемията, до момента в който работеха в екип. Тръмп разгласи по-рано този месец, че си е сложил и трета доза ваксина.

Това се случи месеци откакто съобщи, че не е възнамерявал сходно нещо.

" Ще прегледам нещата по-късно. Не съм срещу, само че евентуално не е за мен ", сподели Тръмп пред Wall Street Journal преди месеци, макар че в този момент се опълчва на мандатите за ваксини, въведени от администрацията на Байдън.

" Вижте, направихме нещо, което беше историческо, спасихме десетки милиони животи по целия свят, когато дружно, всички ние се ваксинирахме. Това щеше да опустоши страната надалеч оттатък това, което е сега ", разяснява Тръмп.
 Тръмп разгласи, че си е поставил бустерна ваксина против COVID-19
Тръмп разгласи, че си е поставил бустерна ваксина против COVID-19

Продължава да е срещу мандатите за ваксини, само че изяснява - " спасихме десетки милиони, когато всички се ваксинирахме "

Фаучи даде обещание: " Ще създадем всичко, което можем, с цел да имунизираме хората ". Но той също по този начин допусна, че може да са нужни четвърти дози ваксини. Също по този начин се форсира и производството на проби против ковид.

Американците, могат да бъдат със фамилията си по време на празниците, само че визитата на огромни събирания не е безвредно даже за тях. Това съобщи по-рано тази седмица Фаучи.

" Правят се празненства с по 30, 40, 50 души, в които не се знае имунизационният статус на хората. Това са събития, на които не желаете да отидете в подтекста на Омикрон ", сподели Фаучи на брифинг в Белия дом.
 Фаучи: Големите събирания са рискови даже за имунизираните с трета игла
Фаучи: Големите събирания са рискови даже за имунизираните с трета игла

Експертът по инфекциозни заболявания прикани за нерешителност по празниците

Ранните данни демонстрират, че Омикрон не протича тежко като разновидността Делта, добави той, като цитира изследвания от Южна Африка и Шотландия, само че предизвести, че американците би трябвало да останат внимателни.

Седемдневната междинна стойност на случаите на Covid-19 в Съединени американски щати се е нараснала с 25% по отношение на миналата седмица и е достигнала към 149 300 случая дневно. Средният брой на смъртните случаи дневно е повишен с 3,5% и е към 1200, сочат данни на здравните управляващи.

Омикрон е виновен
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР