Случаите на COVID-19 и хоспитализациите се увеличават в Северна Европа,

...
Случаите на COVID-19 и хоспитализациите се увеличават в Северна Европа,
Коментари Харесай

Първи признаци на нова вълна COVID-19 се наблюдават в по-студените страни


Случаите на COVID-19 и хоспитализациите се усилват в Северна Европа , където по-студеното и влажно време се усеща за първи път в целия блок, написа " Политико ".

Последните данни от Белгия, Обединеното кралство и Дания сочат последователно повишаване на броя на случаите и хоспитализациите .

Белгийските здравни управляващи обявиха, че тяхното моделиране сочи към нова вълна от COVID-19 в средата на октомври . Данни, оповестени в петък, допускат, че първите талази от тази вълна към този момент са пристигнали.

Белгия регистрира 17% нарастване на броя на новите случаи на ковид през седмицата до 19 септември по отношение на миналата седмица. Хоспитализациите през седмицата до 22 септември са били по-стабилни, нараствайки с 4 %, оповестиха от органите за публично здраве.

Институтът по инфекциозни заболявания на Дания заяви първи данни, показващи превръщане на равнищата на зараза , които след дълъг интервал на спад към този момент се стабилизират или леко се покачват в районите .

Институтът също по този начин означи, че хоспитализациите са се нараснали с 6% през последната седмица в съпоставяне със седмицата по-рано. " Хората на възраст от 70 до 89 години остават най-голямата група измежду новопостъпилите, както е от началото на годината ", споделиха от института.

А в Обединеното кралство броят на новите случаи п рез седмицата до 17 септември е бил с 13% по-висок от миналата седмица , до момента в който хоспитализациите са се нараснали със 17% през седмицата до 19 септември.

Органите за публично опазване на здравето , в това число Световната здравна организация, предизвестяват от няколко месеца за евентуалното нарастване на случаите още веднъж през този леден сезон . Особено безпокойствие е натискът върху здравните системи, изключително с упования скок на други респираторни вируси като грип тази зима.

" Въпреки че равнищата на COVID-19 са към момента ниски, последните данни за последните седем дни демонстрират нарастване на хоспитализациите и нарастване на позитивните проби, докладвани от общността ", сподели Сюзън Хопкинс, основен медицински консултант в Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство.

Хопкинс прикани тези, които дават отговор на изискванията, да се явят за своята есенна бустерна ваксина , " по-скоро, в сравнение с по-късно ", с цел да изградят имунна отбрана преди зимата.

Европа е разрешила бустери, които са ориентирани към два типа на разновидността Omicron, в това число този, който е преобладаващ сега. Досега Обединеното кралство е одобрило един нов бустер, който е ориентиран към първия и е купило задоволително за съвсем цялото население.

" Всички налични бустери обезпечават добра отбрана против тежко заболяване от COVID-19 ", сподели Хопкинс.
 СЗО към международните водачи: Кръв по ръцете ви, в случай че спрете битката с COVID-19
СЗО към международните водачи: Кръв по ръцете ви, в случай че спрете битката с COVID-19

Страните би трябвало да са в подготвеност за последващи талази на инфекцията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР